Praga

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1340

3. avg 2009 17:13

Ne, vreme je približno isto kot pri nas, morda za odtenek hladneje, ampak nič hujšega. Jaz vama priporočam obisk Prage v predbožičnem času, takrat je čudovita. Sicer je gneča, ampak ni prehudo. RadaJem

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. avg 2009 20:25

lucka52 je napisal/a:
Bi se jaz nekaj vprasala:je konec oktobra pozno za Prago?( sem ravnokar videla eno ugodno ponudbo)vendar se mi zdi , da je tam kar mraz ... saj sem bila ze tam ene dvajset let nazaj, ampak bi se z veseljem vrnila, moja boljsa 1/2 namrec se ni bil tam.Lp lp
Lučka, v Pragi so turisti non-stop, največja gneča je pa dejansko decembra. Oktober je super. Temperature so podobne temperaturam v Lj. v tistem času, je pa res, da ponoči hlad z Vltave kar potegne. Ampak v kombinaciji s kakšnim finim plaščkom (kašmir ali pa angora moher) dolžine do kolen in puliji se to zelo lepo obvladuje...ups, me je odneslo v mojo oblačilno temo. My point is, da tisto, kar ti nosiš po furlanskih koncih v oktobru, to je za praški oktober premalo. Za turista je tudi pomembno, da ima korektno urbano obutev, ki zdrži celodnevno hojo po granitnih kockah (brez fugI in po "mačjih očeh" na poti dol s Hradčanov. Plus, poskusi to kombinirati še z obiskom Karlovyh Varov, boš dobila en tak ta prav panslovanski štimung. Vendelina jr.

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

23. avg 2009 19:06

Je šel kdo v Prago s Plečnikovem vlakom? Koliko je kaj prostora v kupejih, koliko oseb - za 6? Hvala! Lp, m

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

23. avg 2009 20:17

V kupejih je po 8 sedežev. Vlak je običajno precej zaseden, tako da hitre noge in kakšen komolec pri prestopanju v Salzburgu prav pridejo. Zaradi del na progi je bilo spomladi treba med Linzom in Budjevicami presesti na avtobus in si ogledati še malo avstrijskega podeželja. To je bilo kar zanimivo, a v Budjevicah si je bilo spet treba priboriti prostor na češkem vlaku, ki pa ni bil na istem nivoju (pomeni da je bil star, neudoben ). Plečnikov vlak sem si izbrala za potovanje kot en nov izziv - leta že nisem potovala z vlakom. Bilo je zanimivo, poceni (kupila sem specialne karte), a tudi dolgotrajno. Če bi ves čas potovala z avstrijskimi železnicami, bi bilo super. Češka varianta je pa malo utrudljiva. Lisa

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

23. avg 2009 20:35

Lisa, hvala za informacije. Malce me zvija tale dolgotrajna vožnja (nemirna rita), pa brskam o kakih informacijah o placu;) Sva tudi nabavila special karte. A sediš lahko "normalno" udobno, pa za prtljago je dovolj prostora? (ma se nisem peljala z vlakom že vrsto leto, pa še to kar sem se je bilo samo po Slo)

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

24. avg 2009 11:19

Brez skrbi, prostora je v kupeju dovolj. Tudi sedi se udobno, posebno v vagonih avstrijskih železnic. Morda so pa tudi dela na tirih končana in boš potovala nemoteno. Lisa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti