Iz Grčije sem prinesla kozarček paradižnikov v medu. Zadeva je fenomenalnega okusa. Zdaj mi je žal, da jih nisem kupila več.
Mogoče kdo ve ali bi lahko paradižnike v medu pripravila tudi sama?
K
Iz Grčije sem prinesla kozarček paradižnikov v medu. Zadeva je fenomenalnega okusa. Zdaj mi je žal, da jih nisem kupila več.
Mogoče kdo ve ali bi lahko paradižnike v medu pripravila tudi sama?
K
Tule sem našla nekaj zanimivega - morda ti bo všeč:
http://fivestarfoodie.blogspot.com/2009/05/candied-tomatoes-with
Sicer omenja "kandirani paradižnik", ampak je dodan tudi med - morda je to tisto, kar iščeš. Piše pa takole:
potrebuješ: 2 velika domača paradižnika
2 žlici zmehčanega masla
2 žlici sladkorja
2 žlici medu
dodatni sladkor
Pečico segrej na 400 F (pribl. 205 °C). Paradižnika prereži na polovice in jih položi na pekač (očitno s prerezano stranjo navzgor). Maslo, med in sladkor zmešaj in na vsako paradižnikovo polovico naloži četrtino dobljene mase. velikodušno posladkaj s preostalim sladkorjem in peci 12 - 20 minut.
PS. Sicer je ta recept mišljen kot sladica, za takojšnjo uporabo (kombiniran z grškim jogurtom in baziliko), morda bi se dalo pa tele paradižnike vložiti tudi v kozarčke (zaliti s sladkornim sirupom in pasterizirati). Poskusi!
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Tale je dobra od mameF. Bom jaz to počela v soboto, ko bo baje nekaj deževalo...Karmina, če ti sede cimet, uporabi pri obeh verzijah še malo cimeta, bo še bolj nobl...Vendelina jr. |
Prav nate sem mislila, ko sem našla tale recept, res. Se mi je zdelo, da bo tale kombinacija sladko-rdeče-belo-zeleno vizualno in konceptualno taprava (z glih tapravo dozo "informations")
.
In, mona jaz - sploh mi ni potegnilo, da je v Karmininem primeru verjetno res posušen (in ne pečen) paradižnik v kozarčku z medom. Se mi zdi, da sem tudi jaz nekaj takega videla v Grčiji (jedla pa ne) in da so bili zraven v kozarčku še olupljeni mandeljni.
Rebecca, tale tvoj recept si bom pa takoj spravila - super se bere ... si predstavljam, da tale reč izgleda kot balkanski "slatko", pa še ingver zraven - mmmmm....
Karmina, potem bo pa Rebeccin recept še najbolj blizu, čeprav v njem ni medu (ga pa dodaš namesto dela sladkorja).
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rumove kocke

Milijonska juha