Zdrava orehova potica
| hedonist je napisal/a: |
| Zanimivo za oko, kakšen pa je okus ne vem- mi žena ni pustila kupit , češ, da je to gotovo rezultat genskega inženiringa, to pa ona sovraži . Poleg tega ,je še dodala, nam rastejo na vrtu (modri) pa jih ne uporabljaš. hedonist |
Prvi razlog je seveda nesmisel. Povej ji, da je ta tako osovraženi genski inženiring "kriv", da imajo diabetiki čedalje bolj normalno življenje, da ljudje, ki v mladosti zaostajajo v rasti, normalno zrastejo, da .................. Ni vse bavbav........daleč, daleč stran od tega..... To je tako kot s paradižniki. Do pred nekja let so bili pri nas paradižniki le rdeči, zdaj jih je vseh možnih barv(beli, roza, rdeči, oranžni, črnikasti,.........). Enako je s papriko, melancanami, če čim. Konec koncev, z velikim številom vrst (bolj sort, no)okrasnega cvetja.
Drugi je pa že upoštevanja vreden.
Ti se pa nisi znašel. Bi ja rekel: kupim bele, doma naredim primerjalno z belimi in domačimi z vrta enako jed, pa bo. ![]()
Iz knjige ene moje kulinarične prijateljice sem ukradel ( mislim, da me ni pošinila ) recept za tole ( str 8 ):

menda se temu reče: plum crumble. Na dopustu so mi nekje postregli s Eggplant crumble. Torej, mal prilagodim recept:

nakockane melancne na mal olja spražim da mal porjavijo:
in jih dam v pekač.15 dag moke in 5 dag margarine ( za eksperimente ne bom uporabil maslo ) s rokami zmešam, da dobim nekakšne drobtine:

odtehtam 5 dag sira in ga primešam " drobtinam ".

vse dam čez melancane v pekaču in še mal poštupam s sirom:

Dam v segreto pečico na 180 stopinj, za cca 40 min. Dobi se tole:

Ops.........mizo nisem očistil, tole bo prav:

No ni, da bi ravno vzdihoval kolk je dober, zanimiv okus vsekakor.
ežoj
Po zalogi začimb predvidevam, da bo še kar nekaj legalnih in "ukradenh" primerkov
.
Ker so okusi različni, bi bil obed v dvoje tudi v tematiki vsekakor boj zanimiv![]()
Kaj dela ratluk al kaj je tisto roza zraven melancan??? Za "podkrepit" kuharja?![]()
Lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zdrava orehova potica

Zviti krofi