Islandija

iakalam  

član od: 2.1.2012

sporočila: 1

6. feb 2013 15:20

Živjo!

 

Z družino želimo poleti na Islandijo. Tja bi šli z Easyjetom preko Londona, v Rejkyaviku bi pa vzeli Jeep-a in potovali cca 14 dni. Spali bi kjerkoli, vendar ne na prostem in v kampih (nimamo živcev s sabo voziti kamping opreme). Ali kdo ve, če lahko prenočišča vzamemo sproti, ob poteh kjer se ustavljamo ali je vse potrebno rezervirati vnaprej? Radi bi naredili krog po Islandiji in ne bi bili radi stacionirani v enem mestu.

Ima kdo kakšno izkušnjo s prenočišči na Islandiji?

 

Hvala za pomoč,

Kaja

iakalam

SonjaV  

član od: 25.5.2007

sporočila: 35

7. feb 2013 10:42

Z možem sva bila pred 3 leti na Islandiji na poročnem potovanju v lastni režiji. Šla sva iz Zagreba z Wizz-air-om preko Kölna. Z najetim avtom, ki sva ga rezervirala vnaprej, sva naredila krog. Potovala sva v konec avgusta, začetek septembra, ko se sezona že končuje. Moji nasveti:

- ker je sezona kratka (bolj ali manj junij, julij, avgust) je takrat velik turistični naval in je priporočljivo vnaprej rezervirati prenočišča. Midva sva v septmberu imela nekajkrat težave (spala sva na isti način, kot želite vi). Sploh v hostlih je bila kar gužva, pa ne samo v skupinksih sobah.

- za prenočišča sva si na netu sprintala seznam hostlov in nekaterih B&B-jev. Če noben od teh ni prost, se še vedno lahko obrneš na lokalni turistični urad, ker ti morda lahko zrihtajo prenočišče na kmetiji.

- vsekakor najemite 4x4 avto, ker se po osrednji Islandiji drugače skoraj ne morete voziti (po številnih cestah je dovoljena vožnja samo s temi avti)

- pojdite tankat, tudi če nimate čisto praznega rezervoarja, ker je naslednja pumpa lahko zelo, zelo daleč

- če boste šli v drugi polovici avgusta, ne hodite gledat kitov v kakem Husaviku, ker jih ni več! Ostanajo samo še majhni kiti (velikost delfina), kar pa seveda izveš šele, ko si že na ladjici in si že plačal ogled.

- zahodni fjordi so nama po enem dnevu vožnje presedli, zato sva jih na koncu spustila

Islandija je prekrasna, drugačna dežela. Ni poceni, ampak vredna ogleda.

 

SonjaV

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti