Živjo!
Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje s spletnimi nakupovanji na Kitajskem.
Pravijo, da so tam izdelki (npr. razni strojčki) tudi do 10x cenejši kot pri nas,
tako da te pride s poštnino in carino še vedno veliko ceneje kot pri nas.
gasperp
Živjo!
Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje s spletnimi nakupovanji na Kitajskem.
Pravijo, da so tam izdelki (npr. razni strojčki) tudi do 10x cenejši kot pri nas,
tako da te pride s poštnino in carino še vedno veliko ceneje kot pri nas.
gasperp
Kaj pa, če dobiš robo, pa je pokvarjena?
Kaj pa če ti pošljejo narobe izdelek?
Ali pa se ti strojček pokvari po dveh tedniih, kdo jih bo servisiral?
A imajo na Kitajsken enake vtičnice kot v Evropi?
A boš plačal preko kreditne kartice ali banke.
A so ti zgoranj omenjeni (samo v besedi pravijo) predlagali trgovino na spletu?
Če bi jih moral poklicati z vprašanjem po prejemu robe, a bi še vedno znali govorit Angleško?
Gašper, zakaj pa ne vprašaš tiste, ki pravijo, da so izdelki cenejši, kako so si naročili cenejšo robo. Je pa res, da je vsa roba tam ceneje, s tem, da imajo tudi eno morje ponaredkov.
In še eno vprašanje - ali pošiljajo v Slovenijo? Navadno me hočejo še v kaki spletni trgovini bliže nam prepričati, da Slovenija ne spada niti pod "rest of the world", potem ko sem preverila že vse ostale kategorije, vključno z EU members ali Eastern Europe...
Loni MakaroniMidva včasih kaj naročiva preko kolega, ki 'uvaža' - takole preko spleta iz Kitajske... Kar se elektronike tiče, je cena taka, da ne veš, ali bi se smejal od sreče ali zjokal, ker ne veš, kako preživi tisti, ki je to izdelal.
Redno pa naročava Tsingtao pivo, ker je obema zelo všeč in je krasno (tisto pravo), tukaj bi pa zanj plačala astronomsko ceno.
Rekla bi, da je tako kot povsod vse odvisno od tega, na koga naletiš...
| gasperp je napisal/a: |
| Drugače se zanimam za LED žarnice, ker je njihova poraba tudi do 40x manjša od klasičnih žarnic in ne vsebujejo strupenega živega srebra kot varčne in tudi niso škodljive za zdravje tako kot varčne. Drugače je pri nas ena taka žarnica 30 evrov in mi je čist predrago, da bi si omislil kakšno.gasperp |
No, to smo hoteli vedet. Zgoraj si napisal "strojčki" pa se je meni slišalo, kot da recimo kupuješ kaj za kuhinjo ali pa kak električen šraufcier ipd. Mislila sem namreč takole, da če bi na primer kupil nekaj, kar stane 50 evrov v Sloveniji, za 5 Evrov, plačal za poštnino 20 evrov, izdelek bi prišel k tebi pokvarjen...meni se zdi to precej komplicirano.
Tudi pri nas smo se ukvarjali z idejo nakupa LED žarnic (mož je iz foha), pa se računica ni izplačala. Mami naravi pomagam na mnoge druge načine, žarnice bodo morale biti pa precej cenejše, preden jih bom kupila.
gasperp, ne vem... bom ob priložnosti vprašala, pa ti magari pišem na zs.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Burito palačinke z lososom

Cheesecake