Dragi Vlado! Prosim te lepo, da samo vlastito kritiko meni uporabiš sam na sebi, a to je :".... da bi vsaj preverljive podatke pisal (prebral) po resnici..." Namreč, tudi jaz to pričakujem in od tebe in od drugih. A to je ključ tudi do zdravlja (ampak o tem pozneje). Torej preberi še enkrat: ali sem jaz napisala da je Hahneman dobil Nobelove nagrade?
Bila na seminarju v Nemčiji, ko so pokazivali članek iz neke Nemške revije (ne homeopatkse!). Naprej nisem preverjala zadevo saj meni ni bila potrebna. Vem pa, da sem še nekjer naletela na ta podatek.
Na podlagi česa "trdiš", da se "imam za duhovno zelo zrelo osebo"? Po tem bi na ta način lahko zmerjali tudi vse tiste, kateri na teh forumih tako z veseljem pomagajo z svojim izkušnjam dajajoč nasvete drugim. Dok sem jaz "lenarila" kaj se kuharije tiče, oni so zapravljali čas in denar a sedaj sem jim hvalžena, ker meni ni treba preiti vse te njihove trnove poti ampak mi dajajo v nekaj besedah "esenco" da bi še jaz lahko uspešno kuhala in pekla. Noben jih ne zmerja, da se imajo za prepametne (ker so se naučili nečesa, česa jaz nisem). Ampak, saj so zaslužili, da jih imam za PAMETNE IN BOLJ RAZVITE (na področju kuharije)! Jaz sem jim hvalžena. In sem mislila, da bom pa jaz njim in tudi tebi Vlado, dala pa esnco tega "kuharskega recepta" o tem kako "speči dobro življenje in zdravje" z čem sem sama zapravila veliko let in denarja.
Vlado!? Zakaj verjamemo drugim receptom a tem o življenju, katere posredujem v "instant obliki" pa te obdaja z neko zajedljivostjo? A ko se pa tiče nagrad teh ali drugih: ali ni vse eno? Saj se da preveriti. Saj so reference. Saj treba pokukati samo čez mejo. Ali pa, do česa sem hotela še sama priti v svojem razlaganju, treba poskusiti. Enako tako kot kuharski recept. Ti se zdi čuden? Meni je tudi marsikaj v kuhariji "čudno" in "neverjetno". Saj to ni moj poklic in z tem se nisem vkvarjala. Ampak ni čudno tistim, ki se z tem že vkvarjajo. Če hočem pomoč, po tem jim moram verjeti. Saj toliko, da NATAČNO SELDIM NJIHOVEM RECEPTU. Ne potrebujem verjeti a priori. Ampak ne morem nekaj, kaj meni ni znano, odbaciti tek tako kot neveljavno. In enako tako imam pravice premisliti kaj tvegam, če poskušam slediti danem receptu. No ja, nekaj jajc, moke, sladkorja....Sedaj pa ocenim, ali mi je bolj stalo da se naučim nečesa novega za kaj vredi malo tvegati, ali pa mi se ne izplača tvegati. Ampak, če nisem poskusila, nimam pravice OBSODITI da je recept neveljaven! Torej, prosim te Vlado, sledi sam svojim lastnim napotkom: PREVERI. Ampak prvo preveri to kaj sem jaz napisala in ali si dobro razumel.
Vem da ne znam pisati dobro in pravilno. (Nisem nikoli uspela dobo naučiti slovenščine). Razen tega (a na to me hčerka kar naprej opozarja) da je meni marsikaj normalno, a drugim ni. Spet enako kot v kuhariji. Če dobro kuharico vprašaš kako je napravila jed, po tem niti ne zna povedati, ali pa pove v nekaj vesedah, saj njej je "normalno" marsikaj dok meni, začetniku, še to mora povedati da moram vklopiti štedilnik! Torej, če vas zanima to kaj pišem, bom pisala. In ne bom užaljena, če me opozorite, da nekaj niste razumeli od tega, kaj sem napisala.
Z akupunkturo se nisem vkvarjala. Ni mi ležala. Naredila sem samo dvotedenski seminar. En teden nama je predaval krasen profesor (je bil uradni profesor Medicinske fakultete v Zagrebu in spec fiziater). On je bil na izposabljanju iz akupunkture v Kini, mislim v Šangajski univerzitetni bolnišnici. On je pripovedoval, med ostalim tudi to kako so akupunkturo zdravili veliko večino vnetih slepičev. Tudi takšne katerih (kot se je izrazil profesor) je trebalo "že včeraj" operirati. Brez operacije, po parih urah tretmana, so šli doma popolnoma ozdravljeni z popolnoma normalnimi laboratorijskimi izvidi. To se da tudi z homeopatijo. Pa ne v neki oddaljeni, čudni deželi ampak tudi pri nam. V Mađarski tudi ni bilo homeopatije. Začela je šele po teh burnih devedesetih. Pred leti sem na TV gledala njihov dokumentarec o tem, kako so njihove ekipe hitne pomoči opremljene in ozposobljene tudi v homeopatiji. Tako da marsikaterega hudega bolnika, dok ga pripeljejo do bolnice, več operacija ali drugi vkrepi niso potrebni, saj je homeopatsko zdravilo že učinkovalo.
In, dragi MIkrob, to, kaj sem zgoraj napisala, je nadaljevanje moje prejšnje razlage. Namreč, čeprav zveni neverjetno, pravo zavedanje in ozaveščanje lahko, kot po čudu, pozdravi marsikatero bolezen. Ja, seveda, občasno treba veliko korakov in veliko tega česa se moramo resnično zavedati da bi DO KONCA pozdravili kronočno bolezen. Ampak po vsakem koraku, katerega človek naredi natačno kako treba, se že opazi sprememba.
Ponujam vam poskus! Nič ne tvegate, samo svoj ego.Seveda, to na ta način bo podobno, če bi na maketi hotela razložiti kako treba podreti staro stavbo. Na maketi je to preprosti ampak v življenju pa ni tako. Torej v takšnem demonstrativnem poskusu moramo odbrati nekaj preprostega, neko preprosto težavo. Če mi jo zaupate, bom vas vodila korak po korak a pričakujem da mi sledite. Pa bote videli kako to gre.
KornelijaPT