PROSIM ZA NASVET KAKO POVEČJATI TEŽO 8.MESECEV STAREGA DOJENČKA BILICA
biliCA
PROSIM ZA NASVET KAKO POVEČJATI TEŽO 8.MESECEV STAREGA DOJENČKA BILICA
biliCA
Hja, po moje, ti bodo najboljše nasvete dali v posvetovalni ambulanti ali kako se že tej stvari v novejših časih reče. Kolikor vem, morajo dojenčki vsakih nekaj mesecev tja, da vidijo, če se ok razvijajo. In če so ugotovili, da je malček "presuh", so ti gotovo dali tudi nasvete, kako ga "porediš". Vse ostalo, se mi zdi, lahko bolj škodi kot koristi.
LP
cervusNo, v skoraj 2 letih je ta dojenček menda že tako velik, da je (lahko) vse.
Polnomastni jogurt, polnomastna skuta, košček masla v zelenjavno kašo, bebi piškoti v sadne kašice, banene .... s tem si jaz pomagam ... imamo podoben primer![]()
![]()
| katjushka je napisal/a: |
Polnomastni jogurt, polnomastna skuta, košček masla v zelenjavno kašo, bebi piškoti v sadne kašice, banene .... s tem si jaz pomagam ... imamo podoben primer
|
Hihi, mi pa nasproten 'problem' :)))
Imamo zelo baročnega dojenčka :)
Poznam nekaj primerov, ko so bili dojenčki in majhni otroci zelo suhceni in špuravi, kar se hrane tiče in starši so delali raznorazne zadeve, da bi otroka odebelili. Ko se je na taistim po 10. letu starosti pojavila debelost pa spet ni bilo prav.
Raje prosi pediatra, da naredi pregled krvi in se tako odloči, če je otrok res slabokrven. Nekateri so pač miceni in suhceni.
pozdravljene,
tudi jaz imaam podoben problem. Moja 8-mesečna hčerka tudi poje zelo malo in se po mnenju pediatrinje ne redi dovolj. Sedaj tehta 5940 g. velika pa je 65 cm. Nekje sem prebrala, da je takšnemu dojenčku dovolj količinsko 1 velika jedilna žlica hrane. npr. 1 velika jedilna žlica pireja mu zadostuje za en obrok, vendar se meni to zdi daleč premalo, saj je to nekje 5 majhnih žličk, s katero se hranima. Kaj menite ve? Pediatrinja pravi, da ko ne vzame več zelenjavne kašice, naj ji ponudim še kaj mlečnega, vendar ji je že pri kašici dovolj - je že očitno sita, saj v njo več potem ne spraviš ničesar. Ve katera kakšne so zadovoljive količine zaužite hrane pri določenih starostih oz. mesecih?
gladiola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zviti krofi

Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako