Lazanja z bolonjsko omako
| tulka je napisal/a: |
Yvette, jaz pa Vendelininega posta niti pod razno nisem razumela, kot da je namenjeno tebi... celo niti najmanj. [hrosc-rdec] tulka |
| beva je napisal/a: |
| Sem mislila, da bom dobila kakšno fajn idejo, kaj bi pripravila za otročji rd, da se je debata ki jo je načela aknelab začela razvijat - pa vidim da gre spet čist v drugo smer... A gremo še malo nazaj, pa rečemo kakšno o dobri hrani? beva |
Po mojih izkušnjah (na žalost nisem imela nikoli 20 otrok na kupu na rojstnem dnevu, ampak "princip je isti, sve su ostalo nianse") otroci na rojstnih dnevih itak ne jedo veliko. Oni so tam zato (predvidevam, da so stari nekako od 8 do 12 let, potem že tako ali tako sami povedo, kaj želijo), da se zdivjajo, da se naigrajo, da se imajo luštno in to je to. Pice v zadostnih količinah in obvezna torta je po mojem ok.
Zdej bom pa mal smetila - si ne morem kaj, da ne bi pristavila piskrčka - po mojem mnenju VEEEEndelina ni nikakor se šla kake psihoanalize, ampak je samo zelo pronicljivo zapisala vse, kar se dogaja, če gospodinjo skrbi samo to, kako se bo ona izkazala, in vse ostalo potisne na stran. Vendelinine ugotovitve (pa ne samo tukaj, ampak skoraj vedno) so izredno življenjske in realne, ona reče bobu bob in ravno to mi je prima. Da pa nekaterim okus boba ni všeč, je pa tako ali tako samo po sebi umevno. Sto ljudi, sto čudi. Enemu je všeč nekaj, drugemu kaj drugega.
lp
cervusYvette, Vendelinin spis o Dalmaciji je bil naravnost fantastičen ![]()
![]()
.
To sicer nima nič opraviti s praznovanjem rojstnega dne, je pa zelo res vse tisto, kar je napisala o takih praznovanjih.
rrrKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z bolonjsko omako

Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom