Piščančja juha s tortelini
Mi naredimo dve luknjici, potem pa kar z iglo za pecivo 'pomešaš' po notranjosti jajca (pazi, da pri tem ne streš jajca) tako, da zmešaš rumenjak in beljak, ki ju zatem izpihaš - v jajce pihaš z ene strani, čez drugo luknjico pa tečeta ven rumenjak in beljak. Bolje ko ju premešaš, lažje bosta šla ven. Izpihano jajce je malo manj trdno zato, ker ima ti dve luknjici - če ju ne narediš lepo, temveč ob tem nastane v jajcu razpoka, potem rado poči. Jaz bi sinku naredila kakšnega za rezervo.
Tudi jaz naredim tako kot Tulka, s tem, da spodnjo luknjico še malo povečam (na premer 5 mm ali več), da jajce lepše steče ven - pa še , če imaš namen v votlo jajce vlivati mavac, je to lažje skozi malo večjo luknjo.
Je pa res, da je votla jajčna lupina izredno krhka...in otroške ročice včasih premočne :(.
Zapakiraj sinu votlo jajce ali dve v škatlo od jajc, da bo varno "preživelo" transport![]()
Kleo, mi nič ne obešamo... danes so mi šle dlake pokonci, ko sem slišala reklamo po radiu ('ali že veste, kje boste kupili velikonočna darila?') - pri nas Veliko noč praznujemo tako kot včasih... Se pravi, očka in mala bosta delala pirhe, mami bo naredila potico, nesli bomo v žegen. Po maši bo tradicionalni velikonočni zajtrk (ko se bo pojedel 'žegen') na mizi, ki bo okrašena pač s pirhi in mogoče kakšno pletenico. Nobenih zajčkov, v katerih ne vidim slovenskega izročila. Saj zajčki so za otroke krasni, nič ne rečem - niso pa del velikonočne tradicije, vsaj naše ne. Tudi čestitke izdelamo sami, ker imamo letos čas.
| harmonika je napisal/a: |
| tulka mislim ,da si narobe razumela kleo namreč verjetno misli dekoracijo vhodnih vrat |
ja, očitno res - ker ob dekoraciji vhodnih vrat pomislim na adventni venček, ki spada v božični čas, in sem mislila, da gre spet za kakšno trgovsko finto. Torej, v našem koncu te navade ni. Nisem hotela biti žaljiva!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piščančja juha s tortelini

Bolj enostavno in poceni ne gre