Kaj imate na mizi?

He, he, si kar predstavljam tale vaš Titanik, Noa. Jaz pa nič ne kompliciram. Imam prte, ki se dajo obrisat. Ko uničim enega, grem po novega, ponavadi so pisani. Trenutno imam plastičnega črtastega in mi je zelo všeč, čeprav so ga še fino načeli mačji krempeljci. Ja, včasih mi mizo krasita tudi moja kosmatinca . Dragi sicer ni najbolj navdušen, ampak saj se jo da pobrisati. Prtov iz blaga pa ne maram. RadaJem
Noa,bravo! Majdina

Ne vem, ali sem z leti postala lena, bolj flegma ali le bolj praktična. Na mizi imam samo majhen prtiček in vazico ali skodelico z bonbončki. Nisem namreč vedno pri roki, da bi menjala prte za kosilo, pa za po kosilu, pa za v nedeljo. Za prat in peglat mam že druzga dost.

Lejla13
Po površinski poškodbi okrogle mize (ki se je ni dalo popraviti), smo na mizo pred približno dvanajstimi leti namestili steklo in se do danes na srečo še ni razbilo. Preživelo je najstniška leta starejšega in otroška leta mlajšega otroka, pa sedaj tudi že dveh vnukinj. Je že malo opraskano, pa nič zato in če se razbije, bi še vedno kupila novo steklo. Seveda pa je pod staklom vedno prt, običajno bel ali krem bombažen ali damasten. Menjam ga sedaj ob vnukinjah približno enkrat tedensko. Steklo pobrišem s krpico iz mikro vlaken, ob jedi pa uporabljamo pogrinjke. mišonka

Pa kje za vraga ežoj hodi, da nam da novo lekcijo iz tega, kaj je (lahko ) na mizi   

rrr
Mi imamo že par let na mizi pleksi steklo. Najprej smo imeli tanjšega, ko smo ga pa zamenjali, smo se odločili za malo debelejšega. Vedno imamo na mizi prt, pogosto tudi nadprt in ponavadi oba zamenjamo zato, ker se ju naveličamo in ne zato, ker bi bila umazana. Pleksi smo kupili na Blanci in ni bil pretirano drag; pa imamo zelo veliko mizo, nestandardnih mer in oblik, tako da so ga morali še odrezati posebej za nas. Jaz bi ga priporočala. Lp, pikica82

Moja miza pa je skoraj ves dan "gola". Ker na njej gostuje računalnik, otroški učbeniki, časopisi in podobno, bi morebitni prt, vazice in podobno itak samo prekladali iz enega konca na drugega. Prt oz. pogrinjke uporabim, ko mizo izpraznemo in na njej postrežemo s hrano.

Mojca
Pri nas imamo tudi steklo na mizi že vsa leta. Hčeri sta bili majhni pa ni bilo problema. Na začetku ga nisem marala, sedaj pa sem kar zadovoljna. Vsaj prtov ni treba kar naprej menjavati. Steklo obrišeš in si fraj. lili_stef
Pri nas smo imeli že vse mogoče prte ,od plastičnega pa iz blaga. Sedaj pa imamo steklo, pa sem prav zadovolna .Pot steklom imam prtiček ,ko se ga naveličam ga zamenjam. Milži

ribaracarak je napisal/a:

Pa kje za vraga ežoj hodi, da nam da novo lekcijo iz tega, kaj je (lahko ) na mizi    rrr

Saj je dal lekcijo, samo najti jo je treba......malo drugje....ampak, ima pa zato mizo z razgledom............

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti