Kaj imate na mizi?

Cila

tulka

Skoraj idealna rešitev je pleksi steklo, pod katerega daš lahko kakršenkoli prt ali okrasje brez nevarnosti, da bi se karkoli umazalo.

Skoraj zato, ker moraš pazit da se preveč ne praska po njem, pod vroče lonce je potrebno dati desko, glavni demotivator pa je cena, namreč giblje se okrog 50€/m2, kupi pa se pri vsakemu steklarju

Pri nas ga imamo in se super obnese, ne menjam za nič

LP

Drejček

Tudi ko sta bila otroka majhna, smo imeli na mizi prt. Bili so bombažni, skratka enostavni za vzdrževanje. če smo kaj konkretnega ustvarjali, smo pač mizo ustrezno zaščitili. Pri obrokih smo pa vedno imeli in imamo tudi še sedaj pogrinjke. Če pri otrocih dovolj zgodaj pričneš z bontonom obnašanja pri mizi, potem so skrbi odveč.Vse to izpelješ skozi igro , otroci so zelo dovzetni in se hitro učijo.

Tanja05
pozdravljena, če si iz N.m. pojdi pogledat v Merkur, saj imate v Novem mestu merkur, jaz sem v Ljubljani v Merkurju,kupila lani čudovit tekač samo za čez sredino mize zraven pa še čudovite male zajčke zraven katerih sem dala v vazo veje in jih aranžirala z jajčki. katkanicki
Plastike nimam niti na mizi na terasi - raje perem. Tudi pri nas so vse osnovnošolske dejavnosti potekale na jedilniški mizi - če je šlo za kakšne "mokre" zadeve, smo prt odrgnili. Če dobro pomislim- pravzaprav ni bilo veliko dodatnega dela. Spomnim se pa, da me je ob živce spravil prvi in edini plastičen prt na vrtni mizi, ki je bil ogabno grd takoj ko je prvi na njem prebral časopis ali bog ne daj reševal križanko. Steklo smo tudi poskusili in ta varianta spada v isto kategorijo kot najfinejši čipkast prt - stalno paziš, veš čas neguješ (brišeš), a nikoli ni tip-top. Pri majhnih otrocih je steklo popackano s prstnimi odtisi v nekaj minutah. Tudi jaz prakticiram tekače raznih variant - včasih zelo moderne, pisane, pa lanene, vezene..ipd, odvisno od razpoloženja in prilike. Je pa res, da je to varianta, ki paše na leseno mizo. Če ima pa miza kakšno "praktično" ploščo iz kao ultrapasa, potem je pa le treba uporabiti navaden prt. Prtov se tudi sicer ni treba bati, saj niso tako težki za vzdrževanje. Enostaven material, vzorčast...dobijo se tudi taki ki skoraj ne rabijo likanja, lahko se tudi kupi kakšen tak material na metre in se ga zarobi. Pri majhnih otrocih je pranje zelo pogosto in 3 ali 4 prti zadoščajo. Lisa
Na sredi mize imam manjši prt, ki je večinoma zložen in umaknjen, kot na mestu za katero je bil namenjen. Na mizi otroci počnejo vse sorte - vse za šolo, umetniško ustvarjanje, prav rada se miza spremeni v hišo, ali ladjo, ali raketo, ali avion,.... Ko bodo otroci odrasli, bom imela pa lepo pogrnjeno, ali pa tako lepo masivno leseno mizo, ki ne bo rabila prta. Do takrat pa naj ostane miza (poleg sedežene) osrednji prostor stanovanja, kjer je najbolj živahno in kjer se počne vse mogoče (razen opozarjanja in pregovarjanja kaj se tam sme in kaj ne). Omejitev in prepovedi je dovolj drugje.

Jaz imam dva otroka (3 in 5 let), a vseeno sem plastične prte zamenjala za prte s teflonsko prevleko ali navadne damastne. Ne rabiš jih veliko, zamenjam jih v povprečju 1x na teden. Za kosilo damo pa pogrinjke (plastične, tule pa malo grešimo proti estetiki)

Torej prti s teflonsko prevleko so super, zgledajo kot navaden bombažni prt, a lahko se pobriše (če ni kaj paradajzastega, seveda), perejo se v stroju ...

Atina
Mi smo prav tako imeli dva otroka, pa še sedaj tri vnuka - miza je VEDNO pokrita s prtom. Ko se hrana oz. krožniki dajo na mizo, se prejšnji prt da dol in miza se pokrije z "jedilnim" prtom - bombaž ali damast, ki se lahko pri pranju kuha. Za praznike - božič, velika noč... je na mizi prt primeren temu prazniku. Trenutno je na mizi nekaj takega: Pozdravček!

Tudi mi imamo vedno na mizi bombažni prt, preko pa kakšnega kvačkanega. Ob raznih prilikah ga odstranim, dam drugega, na primer jedilnega, nato pa prejšnjega vrnem. Tudi ko sta bila otroka majhna, mi nismo bili nikoli brez bombažnega ali lanenega prta. meni je všeč, ko je miza lepo pogrnjena. Za praznike pa dam temu primeren praznični prt ali pa nadprt. Imam pa razne: Našite, kvačkane, potiskane....vse samam naredila. In jih obožujem.

Gor pa vedno kakšna lična posodica z bombončki, drugič čikolado, kakšna vazica z rožico... idej je neskončno.

Kyara
Lep, lepa je urejena mizica, ampak meni ljubša pregnjena z dekami in obložena z blazinami iz sedežne, spremenjena v titanik ) Sporočilo je spremenil(a) Noa dne 18. mar 2009 13:44:42

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti