Kaj imate na mizi?

imam mizo, dolgo dva metra, iz mehkega, smrekovega lesa in že zaradi tega je dobro, da je pokrita s prtom. In sem si  noge obrusila, ko sem iskala tako velik prt. In sem dol padla, ko sem videla ceno. In sem šla pol v trgovino, kjer prodajajo blago in sem ga kupila iz bale, zarobila in prt je tu. In zdaj imam malo morje različnih prtov, ker kupujem tudi blago na kg in je prav fino. Pa kaka odeja iz bombaža (Ikea) tudi prav pride

Drugač imam pa na mizi malo morje stvari, včasih celo krožnike in jedilni pribor.

LP

cervus

Ta hip je na mizi: laptop, 7 reklam, 4 lego kocke, 2 svinčnika, knjigica z živalmi, 6 kablov, setveni koledar, fotoaparat, medvedek, KulSlo podloga za miško, skodelica za čaj, polnilec za baterije, rožica, 63 testnih nalog za 7. razred, 3 položnice in še par stvari, za katere raje ne povem. Po moje sva z ežojem v žlahti. Ko dobimo obiske, pa je na mizi prekrasen prt in vaza s cvetjem.

tulka
Jaz sem uporabljala prt dokler sem imela staro babičino mizo, ker pač ni bilo denarja za novo. Prt sem uporabljala zato, da se ni videlo kakšna je miza. Ko smo kupili novo mizo se mi je zdelo, da je greh, če le to prekrijem s prtom in bo enako kot prej. Zato ne uporabljam prta, niti ne sodijo navadni bombažni prti, čipkasti, kvačkani, vezeni ali pa plastični prti v naš prostor. Včasih dam kakšen enostaven majhen prt, ki je pravzaprav del aranžmaja na mizi. To pa moram velikokrat umakniti, ker je tudi pri nas miza središče naše družine. Zaradi same zaščite mize smo dali nanjo steklo. Sicer mi ni najbolj všeč, ker jo je treba res ves čas čistiti, ampak po eni manjši poškodbi smo se odločili, da jo bomo zaščitili. LENČA http://www.moj-album.com/uredi/lencaa/144316

Vedno prt - damast ali kak "moderni" s prevleko proti madežem. Se tudi ne sekiramo, če je na njem kak majhen madež. Če je večji madež, se pa čez njega pojavi kak manjši prtiček, tekač, skratka nekaj okrasnega. In ko je res umazan, se zamenja - pa ko pridejo obiski seveda tudi. Sicer pa delamo na mizi vse - od kosila do branja in delavnice...

Nasja
imam okroglo mizo, na kateri je vedno prt, ki jih delam sama. Kupim blago in obrobni trak in prt je narejen v pol ure. Pod bombažnim prtom imam plastični prt v imitaciji čipke, ki ga lahko obrišem. Prt iz blaga odstranim, kadar jemo. Će so na kosilu ali večerji obiski, ali ob praznikih imamo na mizi prt iz blaga. Imam jih več vrst in jih kombiniram z nadprti, zadnje čase pa je na njem vedno tudi šopek svežih rož, pozimi iz Lidla ali HOferja - v tem času narcise in tulipani, drugače pa imam rože iz svojega vrta. atic
V jedilnici imamo večjo ovalno mizo. Vedno je na njej lepo poštirkan kvačkan prtiček, poleti sveže rože z vrta, ko teh ni pa kakšen aranžma (adventni venček, novoletni aranžma ali velikonočni aranžma....) ali manjša lončnica. Ko rabimo celo mizo te stvari seveda umaknemo. Ob kakšnih praznikih so na mizi tudi večji prti, mi pa to ni ne vem kako komot, ne toliko zaradi pravnja kot zaradi tega ker se večji prt težko obdrži na mestu in mi potem ni preveč lepo. Za kosilo ali večerjo pa mizo prekrijemo z "jedilnim" prtom. Tako je bilo vedno, tudi ko so bili otroci majhni in nikoli ni bilo težav zaradi tega. V dnevni sobi pa ob sedežni nimamo mizice še od takrat ko so bili otroci majhni in smo v ta kot položili na tla večjo penasto gumo oblečeno v kakšen temnejši kos bombažnega blaga. Tu so se otroci naučili sedeti, se pobirali in stali, od tu so se najprej odplazili in nato shodili, se igraliin včasih tudi zaspali in tu je bilo središče njihovega sveta. Mi smo sedli k njim na to veliko blazino, ki je še dolgo kraljevala v kotu za kavčem in smo jo potegnili ven, ko smo bili sami doma. No ta mizica ob sedežni je dolgo kraljevala na drugem koncu dnevne sobe, nekajkrat smo jo namestili celo nazaj ob sedežno (ko so bili otroci že večji), pa se je nismo nikoli navadili in smo jo nazadnje odnesli na kaščo. Njeno mesto v dnevni sobi pa je zasedel večji sintesajzer. tedi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti