Potovanje z otrokom
mamaF, pri nas je bilo enako, joj... to so res lepi spomini.
Z Roncolino se moram pa tudi žal strinjati - meni je ob branju in podobnem med vožnjo grozno slabo, o gledanju filmov in igranju igric kadarkoli pa tudi nimam najlepšega mnenja. Taka potovanja se da resnično izkoristiti za poglobitev družinskih odnosov - da otrok vidi, da ima pravzaprav zelo v redu starša, ki sta razgledana, poznata svet (tudi če sta le vnaprej pripravljena na pot
) in sta zanimiva, predvsem pa znata prisluhniti.
Tudi ideja o kakšni aktivnosti dan pred potovanjem ni slaba - ko sem obiskala prijatelja v ZDA, me je njegova mama dopoldne pred letom peljala v fitness in tam tako izmučila, da sem prespala pol poti nazaj.
| tulka je napisal/a: |
Z Roncolino se moram pa tudi žal strinjati - meni je ob branju in podobnem med vožnjo grozno slabo, o gledanju filmov in igranju igric kadarkoli pa tudi nimam najlepšega mnenja. Taka potovanja se da resnično izkoristiti za poglobitev družinskih odnosov - da otrok vidi, da ima pravzaprav zelo v redu starša, ki sta razgledana, poznata svet (tudi če sta le vnaprej pripravljena na pot
|
![]()
![]()
Se ne bi mogla bolj strinjati!
Še tele igrice sem se spomnila - smo se jo šli večkrat tudi na samo tri ure dolgih vožnjah. Saj jo vsi poznate- ime, država, mesto, drevo rastlina....
Eden začne s predlagano črko, drugi predlaga, kaj bomo naštevali, pa se začne: recimo "P" - države - pa začnemo naštevati: Portugalska, Peru, Paragvaj....
Potem je na vrsti druga črka in drug pojem- recimo "M" - žival .....
Zna biti zelo zabavno, sploh ko so otroci preponosni, kadar nam staršem "zmanjka" ustreznih imen...in se počutijo oh in sploh super!
Ej, po poti tja dol sploh ne more biti dolgčas .... Če nič drugega, deklico motiviraš s pripovedjo o ohridskih biserih, ta je res zanimiva, pa še nauči te, kako naj se ne pustipš nasankat, če jih nameravaš kupit. Ohrid jepon legend, pa jezero samo ... Bravo za odločitev. Mammaia
mamamiaNo, super, Atnes!!!! Tako je prav - z dobro voljo in brez nepotrebnih tuhtanj, pa bo izlet nepozaben za vse! In na poti do Ohrida - jej, koliko zanimivih reči boste doživeli!!! S hčerko lahko skupaj določite "etape" , se zmenite, kaj bi vam na postankih pasalo recimo pojesti (otroke zmotivira že taka malenkost kot npr.: sendvič s šunko v Celju, sladoled v Mariboru - v Murski Soboti gremo pa na pico....). In tako boste vi na Hrvaškem kupili "Jamnico", v Srbiji sok iz Srbijanke-Valjevo, v Makedoniji spet kaj njihovega, pa bo punci že to lahko zanimivo.
Tako bo čakanje na tako zaželjeni cilj lažje...pa še tisto Zaplotnikovo misel o "poti, ki je cilj" boste podoživeli.
Mojca
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Mandljeva juha ajoblanco

Mediteranska solata z jajčnimi širokimi rezanci