Cmočki šarenke v žametni bučni juhi
Magnolija me je na FB spomnila na tole lepo pesmico:
Na Gregorjevo – otec, še veš? – se ptički ženili so, za šolskim vrtom v mejici gostili se, pili so; midva preko ceste sva slušala … »Čuješ živ-živ? To je 'živio' – zdaj starešina je mladi napil.« in ko razleteli se svatje iz meje so z vriščem, povlekel si me za rokav in mi rekel, naj iščem.
Pesem napisal najin rojak, Oton Župančič.
AtinaNa Gregorjevo prija malo barv (klikajte po črnem polju, če držite klik, je še bolj zabavno), zdaj pa grem pogledat, če je kaj ostalo od ptičje ohceti in poslušat njihovo "kričanje"![]()
lp
mzmSem jih gledala oni dan vrabčke, ki so strnili v jatico, se zapodili na drevo in tako peli, da mi je srce igralo. Res, brez ptičjega petja se nam bi slabo pisalo. Zato se veselimo z njimi, težko smo jo čakali to pomlad, pa je le prišla. In Hema, imam pripombo. Nismo Slovenčki. Bodimo ponosni Slovenci in Slovenke. Če se bomo začeli imenovati tako, Slovenceljni in Slovenčki, bomo to ostali. Kdor se sam ne ceni, ga tudi drugi ne. Imamo pa se za kaj ceniti.![]()
![]()
![]()
![]()
Čivčivčiv!!!!!!
Uf uf, na razpolago imam pa sam tole:
al pa tole:
.......
Nč, bom kr ![]()
![]()
![]()
![]()
(Bojan, a bi se dalo vsaj enga navadnega vrabčka dobit, če že angelčkov nimamo
?)
Mygrace
Čiv Čiv Čiv... naj vsak nekaj zase najde, če še ni ![]()
![]()
![]()
![]()

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi

Karamelna omaka