Razmišljam o tem, da bi kupila aparat za peko
Lep začetek tedna vsem skupaj!
jabolko44
Razmišljam o tem, da bi kupila aparat za peko
Lep začetek tedna vsem skupaj!
jabolko44
Če po pravici povem, je poraba elektrike zadnja stvar, na katero mislim pri uporabi kuhinjskih apratov (o tem razmišljam, ko jih kupujem, in imam vse energetsko varčne).
Glede kruha v kruhomatu: res traja tri ali štiri ure, a imaš tudi hitre programe, uro in pol do dve trajajo.
Pa tudi z zamikom lahko pečeš. Nastaviš aparat, da dela ponoči, ko je tok cenejši, zjutraj te pa že pričaka pečen kruh. To je ena od prednosti kruhomata pred običajno peko.
In odkar imam kruhomat, mi nobeno kvašeno testo več ne dela problemov, ne za potico ne za krofe. Mehko je in penasto, ko ga vzamem iz kruhomata (imaš namreč tudi program le za mesenje testa). Tako sem se polenila, da še testo za pico vržem v ta aparat, da ga zamesi in testo v kruhomatu prvič vzhaja. Pa kaj, če traja uro in pol, tačas naredim kaj drugega (razen če se otrokom mudi za pico, potem tudi jaz opravim ročno, a je to res zelo redko).
Tako da kar pogumno v nakup. Razen še si res vztrajen pristaš ročne peke, potem pač še enkrat premisli.
Pozdrav, Mamamia
mamamia
mamamiaEvo debat:
LP, V.Jabolko44, ni bilo mišljeno kot graja
, link sem ti prilepila, ker nimaš pluska...pa za branje v tem kislem vremenu.
Snovi je res več kot za eno uro, najdeš pa vmes recepte in zelo koristne nasvete izkušenih lastnikov teh aparatov.
LP, V.
jabolko44, tu s(m)o tako prijazni ljudje, da te bomo hitro prepričale v nakup kruhomata. Ti si samo zalogo moke in zrnja nabavi, pa gremo veselo dalje.
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=8185
Takole, za vzorec, pa še moj recept za malo drugačen kruh. Je tudi prvi kruh, ki sem ga pekla v kruhomatu, trenutno pa v stroju nastaja koruzni.
In če meni uspe, ki kruha nisem nidkar prej mesila in pekla, tako da o sestavinah in razmerjih nisem imela pojma, bo gotovo tudi tebi.
Pozdrav, mamamia
mamamia
Tudi jaz ga priporočam, čeprav pečem v njem zelo malo (moji boljši polovici ta kruh ni všeč
). Pridno mi pa gnete vse sorte testa.
Ampak, če bi ga še enkrat kupovala, bi obvezno tistega z večjo kapaciteto in dvema gnetilkama. Moj je samo za pol kile moke, kar je zlasti pri testu večkrat premalo. No, če samo mesi, ga za ene 10 dek še zgoljufam, več se pa ne upam.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Brownie Muffins

Pizza s pršutom