Angleški kolač
Cellnet, so tiste na moji sliki prave ali ne?
Res so malo drugačnega okusa in predvsem bolj čvrste, kar pa je npr. meni še bolj všeč. Če mi po ZS pošlješ naslov, ti pošljem nekaj semena od dalmatinske "raše".
V trgovini pri nas ga še nisem videla, zato pa lepo uspeva na vrtu. Lani nam je v Lj celo prezimil, letos pa slabo kaže...
Videla sem, da ima letos po novem seme v programu celo semenarna : http://www.semenarna.si/index.php?nid=66
Prevedli so ga kot listnati ohrovt; meni je pa sicer bolj všeč izraz črno zelje ali pa še bolj palmasto zelje (prevedeno iz nemščine: Palmkohl), zato ker je po obiranju na vrtu res kot ena majhna palmica...
Sicer pa smo ga mi do zdaj v glavnem jedli kar samega, blanširanega/na hitro prevretega, pa s česnom in oljčnim oljem. Če bo prezimil, pa takoj probam tole mineštro...
NasjaToskanski ohrovt je tak, temno, temno zelen, ozki, dolgi, nagubani listi, prezimi,...ima ga Semenarna Ljubljana v voji ponudbi semen (od lani). V letošnji zimi je sicer slabo prezimil, kar me, glede na koro jesen in hudo zimo, ne čudi.
Vidim, da je to napisala že nasja. Ker pa to ni zelje, res ni primeren naziv, ki ga predlagaš, sploh, ker je pač samo prevod iz nemščine. Če že, bi bil primernejši prevod iz originalnega jezika.
Sonce sije, sicer so listi temno temno zelene barve! Dober pa tako, da ni primerjave s kupljenim!
http://www.kulinarika.net/album.asp?hash=4s28q8i7k4h2l0
Anamarija ![]()
Tega misliš, daga?
Lani mi je lepo rasel, nekaj jih je celo prezimilo.
Ja, ja zdaj prihajajo recepti z ohrovtom do porabe![]()
![]()
lp![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Angleški kolač

Ameriška jabolčna pita (American apple pie )