Dopust 2009
No moje izkušnje z Turčijo so zelo dobre. Bila sem že 7x in to v Alanyi.
Je pa res, da se je potrebno spremembam prilagoditi, posebej tisti, ki greste prvič. Za nas je to povsem drugi svet z popolnoma drugačno kulturo in prehrano. Ponekod imajo tudi evropejsko prehrano, samo meni to ne leži. Povsod kamor grem rada sprobavam njihove nacionalne jedi. In Turki imajo tega res ogromno. Musak z zelenjavo je na stotine, zelenjave da glava boli. Tudi sadja koliko srce poželi, najboljše pomaranče na svetu - čeprav ne izgledajo lepo kot smo vajeni, so bolj rjavkasto sive lupine, notri svetlo oranžne in slllaaaaddddkeeee, pa sočneeeeee......njami, se mi kar sline cedijo. In njihov kebab....na tržnici seveda, ker mi tisti za turiste pač niso všeč....pa baklave in.......lubenice, grozje, banane, dinje.....
Hrana je malenkost pikantna, zato se kar malo pripravite...posebej, če otroci ne marajo nič močnega. Solat koliko hočeš....torte....tudi meso, testenine in krompir, pa njihove omlete.....njami
no, če koga kaj konkretnega zanima, naj napiše.
Aja, pa slikice bom verjetno ta teden uspela poslati.
Kyara
Mi pa kot vsako leto, na Hrvaško. Meni bi se mešalo, če bi se kaj zapletlo z odnosu s Hrvaško. Lani smo namreč na Krku postavili prikolico in smo bili res veliko tam. Že prej smo kampirali, vendar s šotorom. Nam je kamp in kampiranje zakon. Smo cel dan zunaj. V prikolici le spimo. Vsak vikend smo na morju od maja do oktobra in še vmes smo 2x po 14 dni in seveda prvomajske. Leto začnemo z sezono že za veliko noč. Jupi
Melika, letališče Antalya je oddaljeno 130 km oziroma približno dve uri vožnje z avtobusom.
Mi smo bili tam avgusta leta 1999 in prvi teden so bile temperature zraka od 45 do 50 stopinj C, morja od 31 do 33 stopinj. Zelo, zelo vroče, dopustniški počitek smo vzeli zares in se zavlekli v senco palm, vsake toliko smo se šli ohladiti v klimatizirane sobe :))
barbara9Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Tajski rdeči curry

Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada