Staub posoda - pecica - kako pripraviti hrano

cebelica  

član od: 8.1.2002

sporočila: 1

tema odprta - 26. feb 2009 10:52 | ogledi: 3.372 | odgovori: 1

Pozdravljeni!

V dar sem dobila Staub litozelezni pekac - ovalni s pokrovom 29cm, ki je primeren za uporabo na plinskem stedilniku kakor tudi za pecico.

Vendar se je zataknilo pri uporabi v pecici. V posodo sem dala meso in zelenjavo in malce vode. Vendar je ven meso prislo kuhano in ne "peceno" oz. nekako na pol pol. Pecica je bila nastavljena na ventilator 175 stopinj.

Ali je bila to prenizka temperatura ... in ali je potrebno posodo pred koncem pecenja odkriti?

Hvala lepa za pomoc.

bzzzzz

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

26. feb 2009 18:28

posoda je najbolj primerna za dušenje trših kosov mesa... meso vedno prej počeš da dobiš rjavo skorijco. nato v isti maščobi popečeš aromatično zelenjavo, dodaš vino, juho... in dušiš 2-3 ure na cca. 160oC včasih meso tyudi prej mariniraš... odvisno kateri kos mesa dušiš in kaj daš zraven, kaj dobiš klasični recepti so govedina po burgundsko, z rdečim vinom pa osso buco, narezana telečja krača z belim vinom pa petelin z vinom... skratka vse kar potrebuje dolgo kuhanje pri neprevisokih temparaturah in se ponudi z omako v kateri se je dušilo višja temperatura pomeni, da bo meso suho... cellnet

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti