Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem
Če kdo morda ve, kje se da dobro jest v Hen village ( po domače bi rekli kurja vas, morda Elaphus ve )?
ežoj| cellnet je napisal/a: |
| slovenci pa, zaplankani kot smo, verjamemo, da je prepečeno meso, spremenjeno v žagovino, prekuhana zelnjava, če že, kakšen močnik in potica vrhunec kulinarike. no ja, pozabil sem omenit kranjsko klobaso in zelje, ki ju je omenila vanja! pa še to, oboje dosti povprečno. in tudi če je tale forum odraz sodobne slovenske kulinarike, je z nekaj svetlimi izjemami stanje porazno. ampak še sreča da so izjeme, to me strašno veseli in ker sem optimist, verjamem, da bo tudi v naši domovini enkrat boljše. eppur si muove! ;) cellnet |
| ežoj je napisal/a: |
Če kdo morda ve, kje se da dobro jest v Hen village ( po domače bi rekli kurja vas, morda Elaphus ve )? ežoj |
| ežoj je napisal/a: |
Če kdo morda ve, kje se da dobro jest v Hen village ( po domače bi rekli kurja vas, morda Elaphus ve )? |
eee... 'Pr qqš' ![]()
Ne bom se vtikala v boj med dvema poznavalcema; zase vem le to, da sem v VB vedno dobro jedla, pa naj je šlo za glamurozno londonsko restavracijo ali pa kuhinjico pri prijateljih nekje v 'rovtah'. Zmotilo pa me je tole:
| cellnet je napisal/a: |
in tudi če je tale forum odraz sodobne slovenske kulinarike, je z nekaj svetlimi izjemami stanje porazno. |
Mogoče ti ne bi škodilo malce sprehoda po temah, starih in novih... tudi o slovenskih tradicionalnih jedeh smo že govorili. Kdorkoli pa nekdo slovensko kuhinjo obsodi za dolgočasno, zame ne bo nikoli nek blazen poznavalec.
tulka
Če sem že gospodinja z visokošolsko izobrazbo, vsaj zaplankana nisem, ker ne jem ničesar od tistega zgoraj naštetega.
Pred slabim mesecem sem v Londonu najboljše jedla v italijanski in indijski restavraciji, med svojim večmesečnim bivanjem v Parizu sem se popolnoma zasvojila z latinsko četrtjo, kakšna visoka francoska kuhinja neki, židovska in arabska sta se mi usedli v srce.
No, sem pa v Londonu z največjim veseljem kupovala grški jogurt, ker tam navadnih ravno ne znajo delati. Mi je pa v oči padlo nekaj popolnoma drugega, zmeraj se govori, da je npr. Francija dežela sirov, pa Švica, Nizozemska... Sem bila resnično pozitivno presenečena nad izbiro raznoraznih sirov na nagleških tleh, priznam, ne bi si mislila.
Loni Makaroni
| japaja je napisal/a: |
| valjda ima Vendelina jr. daljšega! glasujem ZA! pravijo pa, da imajo ženske, ki nonstop nekaj sikajo, resne probleme s svojimi dimenzijami. japaja |
Malo dalč tole seže, ocenjujem za žalitev in te opozarjam, japaja......
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem

Bretonske palačinke