Informativni dnevi

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

tema odprta - 30. jan 2009 18:35 | ogledi: 2.193 | odgovori: 14

zanima me če je kje objavljen seznam na katerih šolah potekajo informativni dnevi. zanima me predvsem lesna in kmetijska šola, pa mogoče še kaj drugega.

Sicer smo sele v osmem, pa pa bi mogoče vseeno šli pogledat.

Lp,

anitram1

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

30. jan 2009 19:19

Informativni dnevi na vseh srednjih šolah potekajo v petek, 13.2. ter v soboto, 14.2. Ure so na večini šol enotne, torej ob 9h in 15h, v soboto ponovno ob 9h (redke šole tudi ob 13.h).

Praktično vsaka srednja šola ima svojo spletno stran, ki jo zlahka najdeš s pomočjo Googla. Ker ne vem, s katerega konca Slo si, ti ne morem pomagati... Lesnih in kmetijskih šol je kar nekaj.

Rada bi še pohvalila dejstvo, da se boste pozanimali o možnih šolah že v osmem razredu, saj bo odločitev drugo leto lažja... Bravo mami!

tulka

vesnal  

član od: 17.12.2002

sporočila: 449

30. jan 2009 19:53

Danes in jutri imaš pa tudi na Gospodarskem razstavišču informativni dan, kjer imaš kar nekaj šol in se lahko pozanimaš že prej, če te kaj takega zanima.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

30. jan 2009 20:23

antram1, zelo, zelo, zelo priporočam informtivni dan v petek popoldan in v soboto za osmošolca, ......v petek dopoldan pa ima tako ali tako pouk. Je potem eno leto, ko ima čas razmisliti, pa nekaterim je potem lažje sedeti za knjigami.

Na GR je najbrž kar nekja reči na kupu, pravo sliko dobiš pa vseeno na šoli.

Vse ostalo je pa tulka napisala. In podpišem tudi njen zadnji odstavek. Odgovorno in pametno ravnanje.

rimljanka - zasebno mnenje

neznan uporabnik

30. jan 2009 20:38

informativni dnevi so res na te datume, je pa priporočljivo pred informativnimi dnevi fajn razmislit na katere srednje šole oz. fakse iti pogledat... lovebeyba

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

30. jan 2009 21:32

Anitram, malo pozno, pa vendar (morda pride v poštev drugo leto) - kar nekaj srednjih šol je imele že decembra "dneve odprtih vrat", informativni dnevi pa bodo v februarju. Vsaj na Goriškem in v Sežani je bilo tako lani. Moja prijateljica jih je nekaj obiskala s sinom, da sta se lažje odločila, kam letos na informativni dan. So pa učence o teh dnevih odprtih vrat obvestili že v osnovni šoli. Vprašaj na vaši šoli, kako je s tem, da bosta imeli v naslednjem šlskem letu dovolj priložnosti za raziskovanje. mamaF - Mojca

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

30. jan 2009 21:50

Običajno se informativni in odprti dan šole izvajata sočasno, vsaj na našem koncu je tako.

vesnal  

član od: 17.12.2002

sporočila: 449

30. jan 2009 21:52

Pozdravljeni, imam vprašanje glede vpisa, danes je moj partner poslal vprašanje na Ric glede vpisa, pa ga bom prilepila spodaj, ker me zanima, če mogoče kdo od vas ve odgovor, da se bova lahko čim prej šla vpisat, če mogoče ne bodo dovolj hitro odgovorili? Lp Vesna Pozdravljeni, imam 31 let in opravljeno poklicno maturo, ker sem danes, ko je prišel razpis za vpis na fakulteto, izvedel da so na Fakulteti za šport ukinili visokošolski program, moram opraviti še en maturitetni predmet, tukaj pa nastopi problem in sicer, ko sem vas danes klical po telefonu je mi je prijazna gospodična povedala, da naj kar pošljem obrazec za prijavo k vam in da mi boste dodelili eno šolo, kjer bom ta predmet opravljal, sedaj pa ko malo berem pravila, sem ugotovil, da je potrebno pri geografiji in zgodovini (med tema predmetoma se odločam) opraviti še nek praktičen del, kako naj to naredim, kje, če želim opraviti ta predmet čim prej, da se lahko vpišem na fakulteto, po možnosti v prvem letošnjem roku? Hvala Lp Martin

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

31. jan 2009 0:57

rimljanka je napisal/a:

Običajno se informativni in odprti dan šole izvajata sočasno, vsaj na našem koncu je tako.

No, na našem koncu imamo potem kar srečo. So bili pridni in so res ze v decembru predstavili svoje programe: http://www2.arnes.si/~osgocol1/solska_svetovalna/d Bom prilepila linke nekaterih srednjih šol na Primorskem(od lani), če se bo kdo zanimal naslednje leto: Sežana: http://www2.arnes.si/~ssposesk1s/ssskse/stare_novo http://www.ss-sezana.si/sss/index.php?optio Koper: http://www.gimnazija-koper.si/index.php?module=Pag Ajdovščina: http://www2.arnes.si/~ssngpilon1/ Nova Gorica: http://www.gimng.si/index.php?option=com_jcalpro& http://web.tsc.si/www/index.php Vipava: http://www.sgv.si/Gimnazija/obvestila.htm Upam, da bo komu iz naših koncev koristilo! mamaF - Mojca

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

31. jan 2009 8:18

vesnal je napisal/a:
da je potrebno pri geografiji in zgodovini (med tema predmetoma se odločam) opraviti še nek praktičen del, kako naj to naredim, kje,

 

Taista prijazna gospodična bi najbrž morala po službeni dolžnosti to razložiti. Vsekakor pa to nista predmeta ampak samo interni del. najbolje bi te o tem podučili na kateri od šol, ki izvaja maturitetne tečaje. Ne vem, od kod si, pa ti zato težko svetujem šolo. Telefon pa seže do vseh, to pa drži.

Takole je: po moje je za geografijo že prepozno, vaje so določene, mogoče bi jih bilo (kolikor vem, nisem pa uradna oseba za pojasnila) narediti v okviru maturitetnega tečaja. Delo je terensko,....

Pri zgodovini bodo interni deli (je le pisni del, ni praktični, izvaja se na šoli, ki jo dijaki obiskujejo) že v četrtek, 5. 2. Pazi, to je čez nekaj dni.

Naj nujno(!!!!!) pokliče v ponedeljek zjitraj na RIC in povpraša, če je sploh še možno, da kje dela ta del. Koliko se o v nekaj dneh, skoraj urah lahko naučil, je druga reč.

Vsekakor pa lahko maturo iz obeh predmetov dela brez tega dela (interni del ocene je to), vendar bo seveda ob vse te točke. Če dobro zna, bo maturo vseeno lahko naredil.

Me pa bega nekaj drugega. Na splošni maturi so obvezni predmeti: slovenščina, matematika in prvi tuji jezik (običajno angleščina, delajo pa kot 1. jezik tudi nemščino). Kolikor vem (se pa lahko motim) je na poklicni maturi IZBIRA med matematiko in tujim jezikom. Kako je torej pri vas? Ne morem si predstavljati, da bi zgodovina ali geografija lahko nadomestila katerega od teh predmetov. To potem seveda ni enako do ostalih in nikakor ne more biti tako.

Upam, da sem kaj pomagala. Sicer pa lahko še kaj dodam.

rimljanka - zasebno mnenje

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

31. jan 2009 10:40

Pozdravljeni, ker je že tukaj debata bom kar vprašala, če slučajno kdo ve, do kdaj se je potem potrebno vpisati (zanima me za visokošolske programe). Sem nekaj googlala in nič ne najdem, pa me zanima če kdo slučajno ve iz glave. Hvala in lp tamara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti