pozdravcek.
sem velika obozevalka rib na tak in drugacen nacin, zanima pa me kako pri peki rib v pecici poleg ribe v pekacu pripravite se omako? koliko vina, dodate kej limone, itd.?
hvala za nasvete:)
mallinca
pozdravcek.
sem velika obozevalka rib na tak in drugacen nacin, zanima pa me kako pri peki rib v pecici poleg ribe v pekacu pripravite se omako? koliko vina, dodate kej limone, itd.?
hvala za nasvete:)
mallinca
Ko pečem ribe v pečici, jih večinoma pečem na krompirju in včasih s kakšno zelenjavo, in takrat dolijem malo vina, a ne toliko, da bi se vse kopalo v tekočini. ZGolj toliko, da je je, da je zelenjava sočna in da krompir ni presuh.
Imam en recept za trilje v pomarančni omaki, če te zanima, ti ga napišem. To sem delala enkrat, saj je jed všeč le možu in meni, otrokoma ni bilo preveč dobro.
Kakšno omako k ribam naredim, če delam ribje fileje, na primer rahla omaka iz smetane z dodatkom kaper k zvitkom iz filejev morskega lista.
Sama imam ribe najraje ali kuhane ali pa pečene (raje sicer žar kot ponev, a pojem vse).
Mamamia
mamamiaV tej nežni omaki, ki jo omenjam, ni ničesar drugega kot malo smetane, belega vina ali limoninega soka in nekaj kaper ter ščep belega popra. Nobenega česna, ki hitro preglasi nežnost. Tako da, hedonist in ycrna, brez strahu, ničesar ne uničujemo s takšno omako, kvečjemu dopolnimo nežnost ribjega fileja. Meni sta že paprika in paradižnik preveč za omako k ribam.
Kje pa piše, da so vse omake s smetano težke?
Ycrna, trilje v pomarančni omaki so pa grška jed, lahka, brez smetane, samo pomarančni sok se doda ribam in zelenjavi, dokler se vse skupaj peče v pečici. Grki pa menda ne slovijo po tem, da ubijajo okuse tistega, kar prihaja iz morja?
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zelenjavna mineštra

Vanilijeve rolice