Enostavna zelena juha
Hoj Dalea,
jaz za obiske pripravim normalen jedilnik in si potem vzamem tisto, kar mi paše, in nihče nič ne opazi. Mirno narediš npr. zrezke z veliko zelenjavne priloge ter pečenim krompirjem, ampak krompirja pač ne ješ. Za sladice ti nekaj receptov lahko prepišem; lahko pa tudi vzameš pz moko, pravi rjavi sladkor ali fruktoo, pa bo. Aja, tudi narezki so ok - ljudje sploh ne opazijo, da ne ješ kruha zraven...
Na spodnjem linku najdeš recepte, vendar se moraš registrirati:
http://marika.mojforum.si/marika.html
Četrtek (jedilnik bolj tako, tako po sili razmer)
voda z limono
Z: pz kruh, marmelada bs, mleko
M: lahki tekoči jogurt
K: 2 trdo kuhani jajci, navadni jogurt v lončku
V: tuna z zelenjavo, pz kruh
Petek
jagode
Z: lahki tekoči jogurt, ržen kruh
M: zelena frutabela
K: piščančji zrezek, dušen grah, ledenka
V: rjavi basmati z zelenjavo, ledenka
JulijaJulya, kje si staknila rjavi basmati?
Dalea, daj izberi eno ali dve od spodnjih sladic, pa ti prepišem recept... ne vem, kaj bi ti bolj ustrezalo:
- marelična krema / malinova krema / breskova pena / katalonska krema s sadjem / mala princeska z malinovo omako / breskve s skuto in malinami / rema z jagodami / jagode s pomarančo in meto / jagode z meto in jogurtom / gozdni sadeži v želeju iz rdečega vina / pomarančna krema / limonin žele / zapečene hruške s kremo / hruške v vinu / hruške s skutno kremo in čokolado / vroče nektarine s šodojem / karamelna krema s fruktozo / pena iz svežih mandljev / kavna pena / čokoladne gomoljike / jabolčni kipnik z žganjem / praženec z jabolki in cimetom / jabolčna omleta po kmečko / kostanjevec s čokolado / rahla češnjeva pogača / kokosov narastek / topla čokoladna torta / Montijeva čokoladna torta / čokoladno-vanilijeve kupe / čokoladna pena z malinami
Vsi recepti so iz M. knjig...
Zadnje dni je moj jedilnik bolj švoh
, zato nič ne pišem. Sem pa še vedno z vami
.
No ja, danes je bilo ok:
voda
Z: graham žemlja, kava z mlekom
M: košček sira
K: pečen zajček, okisan stročji fižol
M: košček sira
V: kosmiči z mlekom
Evo Dalea, jez tebi prepišem recept za skutno kremo, ti pa meni zaupaj, kje na netu si našla prvo knjigo![]()
MALINOVA KREMA za 4 osebe:
750 g malin, 1 limona, 3 žlice fruktoze, 150g pretlačene skute, 1,5 dl sladke smetane ter 5 lističev želatine
Maline zmiksamo in pretlačimo skozi sito, da odstranimo peške; dodamo limonin sok in fruktozo ter 1/3 malin spravimo v hladilnik za omako.
Želatino stopimo ter primešamo malinam. Skuto zmešamo s smetano in nato primešamo maline z želatino.
Vlijemo v modelčke in damo za 3-4 ure v hladilnik. Postrežemo na krožnikih; oblijemo s pretlačenimi malinami iz hladilnika, okrasimo z metinim lističem.
BELA PRINCESKA Z MALINOVO OMAKO za 5 oseb:
250 g malin, 3 dl sladke smetane, 6 lističev želatine, 1 žlica ruma, 400 g pretlačene skute, 4 žlice malinove marmelade bs, 1 žlica fruktoze
Smetano stepemo; želatino stopimo v nekoliko segretem rumu. Zmešamo skuto, stepeno smetano, želatino v rumu ter marmelado. S kremo napolnimo mini tortne modelčke ali skodelice. v vsak modelček vstavimo po eno celo malino. Za omako v mikserju zmešamo preostanek malin s fruktozo. Kremo zvrnemo na krožnike in oblijemo z malinovo omako.
BRESKVE S SKUTO IN MALINAMI za 4 osebe:
6 lepih breskev ali nesladkan breskvov kompot (s fruktozo), 500g skute, 2 žlici sladke smetane, 100 g malinove marmelade bs, metini lističi.
Breskve narahlo skuhamo, olupimo, prerežemo čez pol in odstanimo koščico. V multipraktiku zmešamo skuto, smetano in marmelado in zmes vlijemo v globeoke krožnike. V vsakega damo polovico breskve, pokrijemo s prozorno folijo, damo v hladilnik. Okrasimo z listi mete.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Enostavna zelena juha

Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem