Pirini svaljki s pršutom
Dalea; uraden odgovor bi bil, da je problem v kofeinu in sladkorju, mleko pa ne igra velike vloge (npr. nemastno je na 2. stopnji dovoljeno) - v skodelici kave gre za tako malo mleka, da dejansko ni katastrofe. Je pa res, da ko si dovoliš 'odstopanje' nekje, si ga hitro še drugje, pa še drugje... Drži tudi to, da kava za želodčne težave ni najbolj priporočljiva.
Kozarec vode, jabolko
Z: ržen kruh s pomarančno marmelado
M: oreški, jabolko
K: puranovi medaljoni, solata
M: črna čokolada
V: pz rezanci z brokolijevo omako
Dalea, svoj jedilnik lahko napišeš po želji.
Ta forum je odprt z namenom, da si pomagamo z jedilniki in dobimo od drugih še kakšno idejo.
Jaz zjutraj sadja ne jem. No, včasih. Je pa dobro, da zjutraj piješ in tako telo oskrbiš s tekočino (pa ne sladkanih sokov!)
Danes:
voda
Z: ržen kisel kruh s semeni, voda
K: Čista goveja juha, meso z juhe, solata
M: kava z mlekom, jagode
V: ovseni kosmiči, z nekaj rozinami, z mlekom
Dalea, pišeš, če hočeš, seveda... drugim v navdih, sebi pa v kontrolo - če kdaj nisi prepričana, ali kombiniraš prav, lahko vprašaš za mnenje.
Tudi meni je bilo pitje 20 minut pred zajtrkom napor, zdaj pa sem se navadila, da spijem tisti kozarec vode ali soka TAKOJ, ko vstanem, šele nato grem v kopalnico in iz pižame. Preden znova pridem do kuhinje, je nekaj časa že mimo. Včasih uredim prej še otroka, šele nato zajtrkujem sama. Finta v sadnem soku 20 minut pred obrokom je predvsem zaradi vpliva na prebavo, zato Monti priporoča, da se surovo sadje je na prazen želodec. To s 'hujšanjem' nima zveze, pomaga le pri prebavi. Če ga ješ tik pred jedjo ali kmalu po njej, to lahko povzroči napenjanje, ker sadje, pomešano z ostalo hrano, začne vreti (razen jagod, malin, robidnic, rdečega ribeza, limon in borovnic).
Sicer pa, če še katera proda knjigo 'Montignacovi recepti in jedilniki', se toplo priporočam...
| tulka je napisal/a: |
| zato Monti priporoča, da se surovo sadje je na prazen želodec. To s 'hujšanjem' nima zveze, pomaga le pri prebavi. Če ga ješ tik pred jedjo ali kmalu po njej, to lahko povzroči napenjanje, ker sadje, pomešano z ostalo hrano, začne vreti (razen jagod, malin, robidnic, rdečega ribeza, limon in borovnic). [hrosc-rdec] tulka |
Voda
Z: graham kruh, kava z mlekom
K: piščanec na žaru, popečeni šampinjoni, zelena solata
M: hruške
V: ovseni kosmiči z mlekom
kozarec vode, slivov sok
Z: jogurt z mešanimi polnozrnatimi kosmiči
M: oreški, 2 jabolki
K: čebulna juha s svežim paradižnikom in lečo; musaka brez krompirja (zelje in mleto meso)
M: sir
V: skleda zelene solate, črna čokolada
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pirini svaljki s pršutom

Veseli tiramisu