Slivove rožice
Samo za sveže brusnice vem: 45. Morda je podobno kot pri grozdju; GI svežega je 45, GI rozin pa 65. Sveže slive: 35, suhe: 40. Sklepam torej, da je nekoliko, a ne pretirano višji.
| tulka je napisal/a: |
Edija, govoriš o sadnih jogurtih? Ker navadni nimajo dodanega sladkorja, vsaj večina ne. Jem navadni jogurt, ki mu dodam sadni pire (zmiksan domač kompot s fruktozo, čežana ali domača marmelada s fruktozo). Montignac priporoča mlečne izdelke z manj maščobami. Jaz navadno izbrem polnomasten jogurt, ker je v njem manj dodatkov (tudi sladkorja, predvsem pa gostil). Všeč so mi bio jogurti iz Spara in Hoferja, sicer pa nimam pregleda, kateri ima najmanj dodatkov. Ko bom utegnila, bom pogledala. [hrosc-rdec] tulka |
| Edija je napisal/a: |
| hvala ti..ma ti prob. jogurti majo ogromno oh, od tega vse sladkor..npr. cca 4g na 100g jogurta od tega 4g sladkorja. jogurti s 3.2 maščobe pa tega nimajo..mislim da... Ne vem gledala sem npr ego slim vital...ta ma ogromno sladkorja. govorim pa o navadnih jogurtih, do sadnih še prišla nism. |
Ja, prav imaš, probiotični jogurti imajo v veliki večini dodan sladkor in sladila.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Slivove rožice

Polnjene gobe