Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi
Bo treba spet resno začet ![]()
voda
Z: kava z mlekom, jogurt
K: krem juha iz bučk, piščanec na krompirju v pečici (zame brez krompirja), solata s fižolom
M: sadje
V: mleko z ovsenimi kosmiči
Na netu sem našla povezavo do receptov in knige. A se lahko prilepi link tu gor?
Spet me malo odnaša.![]()
20.04.2009
jagode
Z: pz rogljič z marmelado bs, toplo mleko
M: še en rogljič, 100% jabolčni sok
K: popečeni žrebičkovi rezanci, pečena paprika
V: mleko s cimetom
21.04.2009
kivi
Z: pz kruh, lahki tekoči jogurt
M: pz rogljič z marmelado bs, mleko
K: polpeti, dušen grah, solata
V: polpet, pečena paprika
22.04.2009
voda s C vitaminom
Z: pz kruh, piščančja prsa v ovoju, mleko
M: trdo kuhano jajce
K: zelenjavna juha s koščki piščanca
V: kuhana govedina z mešano zelenjavo v solati
JulijaSladkosnedko, prilepi link, lepo prosim!
Marjana: tudi mene je recept presenetil, vendar je prepisan direkt iz knjige, katere avtor je prav Michel Montignac. Pregledala sem še druge recepte in olivno olje našla v mnogo receptih. Na tem olju pražimo čebulo, dušimo zelenjavo, pečemo jajca, omlete, zrezke... Knjiga temelji na opisu priprave zelenjave, rib in mesa (manjka npr. sadje, namazi na pz kruh in testenine). Fora pa je v tem, da je edini recept s pz testeninami prav zgoraj omenjeni, torej kvalitetni pesto.
Z: slivov sok, pz kruhki s skutnim namazom
M: jabolko, grozdje
K: fižolova mineštra
M: jogurt
V: pečen piščanec in skleda solate
Pa kdaj pomislite še na to, da so maščobe pomemben del prehrane, če ne za drugo (pa so tudi za to drugo) zato, ker se v njih topijo vitamini, ki jih MORAMO vnesti s hrano v telo.
Sicer pa, malo zdravorazumskega gledanja, gospod M. ni in ne more biti edini guru prehranjevanja. Menda obstaja še kdo, ki kaj ve....
http://montignac.mojforum.si/montignac-about368.html
upam, da bo o.k., so pa spodaj kopirani tudi recepti
Julija, kako pa ti uspe pojesti toliko mesa, skoraj pri vsakem obroku imaš mleko in meso.
| sladkosnedko je napisal/a: |
Julija, kako pa ti uspe pojesti toliko mesa, skoraj pri vsakem obroku imaš mleko in meso. |
Res je mogoče na videz veliko, ampak količine mesa so majhne. Bolj kot začimba k solati in zelenjavi. Torej, na mojem krožniku najdeš goro zelenjave, "lavor" solate in malo mesa, max. 7 dag, če je brez kosti.
JulijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi

Suzanine palačinke