| rimljanka je napisal/a: | ||
Tole pa ne drži, ker govoriš o štipendiji, si očitnosrednješolka. V srednji šoli pa je od 1. 1. 2008 za VSE dijake/dijakinje topel obrok (malica) zastonj. [nagelj] rimljanka - zasebno mnenje |

Piščančja stegna z miso pasto
| rimljanka je napisal/a: | ||
Tole pa ne drži, ker govoriš o štipendiji, si očitnosrednješolka. V srednji šoli pa je od 1. 1. 2008 za VSE dijake/dijakinje topel obrok (malica) zastonj. [nagelj] rimljanka - zasebno mnenje |
| Ognjič je napisal/a: |
In prepričana sem, da ti bodo tudi punce s tega foruma, katerih otroci so prerasli oblačila, z veseljem pomagale. Ognjič [vrtnica] |
| matilda je napisal/a: |
| ....Razlog je predvsem v neprimerni razdlelitvi prihodka med potrebe....matilda |
To je največji problem večine prebivalstva.
Svojih dohodkov ne znajo porazdeliti, da bi se jim matematika na koncu meseca izšla... Res pa je, da če imaš malo, se zelo težko planira kam boš dal, koliko in kdaj. Pa vendrale:
Ko se prejme osebni dohodek je potrebno sešteti pluse (tudi npr.otroški dodatek) in jim takoj odšteti vse minuse (položnice, najemnina, krediti, limiti,...). Kar ostane je potrebno porazdeliti na število dnevov, ki jih manjka do naslednjega osebnega dohodka. Tako, dobiš znesek, ki ti ostane na razpolago za vsak dan.
Oziroma, treba se je odločiti: na mesec bom šla samo 10x v trgovino in znesek razdeliš na 10 delov. Zato je potrebna predvsem DISCIPLINA. In nikoli ne smeš porabiti več, kot si izračunala. Se pravi, da si doma narediš seznam - obvezno s cenami ( in z vsemi priboljški, ki jih nameravaš kupiti) in kupuješ samo po seznamu. Če ti od posameznega nakupa kaj ostane, ne pomeni, da lahko ta znesek porabiš naslednjič, ampak to pomeni, da si znesek privarčevala (in malo + malo = malo več, se pravi novi čevlji za sina, npr.).
Res pa je, da je treba kar naprej iskati novo - boljše delovno mesto. Ko ga najdeš, zamenjaj firmo in ti ne bo potrebno prositi za pomoč države.
Imej oči odprte, pa bo!
Srečno!
Iwana, tole je žaljivo (kar upam, veš tudi sama):
"Ko pa dobiš po gobcu pa se potuhneš, itak, kot zmeraj!"
Če bom opozojen ali opazil, da kdorkoli drug napiše kaj takega, bom enako opozoril, in po potrebu ukrepal.
Jernej - Urednik Kulinarične SlovenijePred kakšnim letom sem srečala žensko, ki je invalidna (od rojstva) in prejema minimalno nadomestilo, ki ga prejemajo invalidi, ki niso dovlj stari za invalidsko pokojnino. Ima sina, srednješolca, ki se vozi 30 km v šolo. Stanovanje v najemu.
Ta ženska je s svojim minimumom v enem letu privarčevala za novo LCD televizijo in DVD, za kar je odštela 1050 EUR gotovine. Kako ji je uspelo? Denar si razporeja.
Meni so že od nekdaj rekli starši (pa dedki in babice): svinčnik in papir v roke! (Pa računaj)
inteligentka: gre za zapisane žalitve, ne za vsebino misli in prave in napačne ljudi. Ne moreš uporabljati takšnih izrazov. Z Vendelino nimam nič in ni nikakršen sponzor. Sva se že večkrat sporekla na tem forumu.
Če bo kdorkoli napisal, da "ko dobiš po gobcu se potuhneš" konretni določeni osebi, je to žaljitev in bomo ukrepali. Je pa res tako, da tisti, ki sodelujemo tukaj, ne uporabljamo takih izrazov, zato nam eden drugega ni potrebno opominjati k spoštljivemu pisanju.
Primerljive, osebne (ne splošne misli) žaljitve Vendeline mi pa lahko pošlješ in bom opomnil tudi njo.
Mimogrede, če me spomin ne vara, je ena inteligentka odšla iz foruma. Pozdrav torej novi članici, novi inteligentki ;-)
Debata je z moje strani zaključena.
Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piščančja stegna z miso pasto

Burito palačinke z lososom