16. jan 2009 8:46
No, zame se itak ve, da ne dajem rib, da pa morda kdaj koga naučim, da ulovi ribo.
Ključne besede tule so: ne znam ubesediti svojih čustev.
Kar je v bistvu zelo iskren in dober temelj za razmislek, zakaj za vraga tega ne znam.
Recimo, da se tole odgovarja z notranjim monologom, ki gre takole: Ne znam za to, ker me je sram, ker imam občutek, da je tole osladno in solzavo, ker imam občutek, da se bom razjokala in mi bo nerodno in če mi bo nerodno, bo itak dizaster in joj, kaj si bodo o meni mislili, če se bom razjokala? Ne znam, zaradi tega, ker v bistvu nisem prepričana, da znam, zaradi tega, ker sem pač prepričana, da ne znam (za razliko od moje sestre/brata....dodaj po želji, ki je že od vsega začetka boljša od mene)? Ne znam zaradi tega, ker to preprosto ni zame? Ker zame preprosto ni nikoli bilo čustvenih vrhuncev, nikoli ni srce tolklo bum-bum-bum, nikoli nisem nikogar objela kar tako sredi dneva (ker se to pač ne spodobi) in ker nikoli nisem nikogar poljubila kar tako spontano....in ne bom sedaj na stara leta tega začela, pa kaj bodo pa si ljudje mislili, da mi gre na otročje?.....
Hočem reči, jaz bi lahko tale namišljeni monolog vlekla prilbižno tako daleč kot je moja grandmama vlekla testo za zavitek
Skoraj v neskončnost.
Ker toliko je tudi verjetno intimnih stisk, ki se ves čas tlačijo in niti ne zgledajo tako katastrofično, do trenutka, ko je treba stopiti pred ljudi, ki jih imaš najraje in reči, dragi moji, imam vas rada in sem zelo vesela, da ste tukaj z mano in si želim, da bomo vedno tako skupaj oziroma prosto po metodi, ki jo sugerira lady začetnica.....
In kolegici, ki bo kmalu stara petdeset: Poslušaj, punca, pa pri teh letih si pa lepo privošči en tretma na sebi v smislu, da malo pometeš po notranjosti, vidiš, kaj te v resnici ovira, to potegneš ven, to odvržeš od sebe (si dovolj časa ta psihični gviht nosila) in se čez nekaj časa nasmehneš temu, da si pri petdesetih iskala plonkceglec. Pa tudi, če do žurke ne bo govora, ima lady matilda zelo prav.
Pa fino žurajte in dnevi po žurki naj bodo tudi lepi, če ti pa kdo podari kakšno geometrijsko telo, o katerih zadnje čase tu ne govorimo več, pa tudi okej, a ne?
Vendelina jr.