Fiksni zobni aparat

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

15. mar 2013 22:09

Da se malo pohvalim. Včeraj so mi sneli aparat, končno po štirih letih in sem res zadovoljna z vsem. Še zobe dam spolirat in bom kot nova...

LP, Saša

Mir in dobro!

carri  

član od: 23.2.2013

sporočila: 4

18. mar 2013 22:21

Juhu Venturini :)))

carri

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

19. mar 2013 7:26

Tudi jaz berem to temo, čeprav se mi nič ne tiče, ampak mi je fino brati pozitivne novice. Saša, čestitam! Kolikor sem spremljala, si bila res dolgotrajen boj (zraven pa še bodrila druge), tako da si odličen rezultat več kot zaslužiš!

 

JJ

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

1. jun 2013 14:14

Danes je minilo ravno eno leto od moje op. Naporno, vendar je rezultat odličen in bi takoj šla še 1x. Lp, Saša

Mir in dobro!

Gozdnajagoda  

član od: 10.12.2012

sporočila: 12

9. dec 2013 18:41

Pozdravljene,

 imam eno vprašanje. Bila sem operirana za progenijo sedaj pa ugotavljam, da imam premajhno zgornjop čeljust. Po dolgem premisleku je kirurg v Lj. presodil operacijo le spodnje čeljusti. Snela sem že aparat in leto dni je že od operacije. Kako bi prišla še do operacije zgornje čeljusti? Koliko stane če jo plačaš sam? Zdi se mi da nekaj ni o.k.

Gozdnajagoda

Gozdnajagoda  

član od: 10.12.2012

sporočila: 12

9. dec 2013 18:51

Zgornja čeljust je vbočena in imam zelo kratko razdaljo med nosom in ustnicami, kot da bi morala biti zgornja čeljust nižje in pomaknjena bolj naprej. Tudi občutek imam, da je zgornja čeljust nekje visoko gor kar me dela nervozno. Še vedno nekaj ni o.k. Na pregledu je dr. na izvid napisal, da je pacientka z videzom nezadovoljna, da je razmak nekoliko krajši, vendar da je griz vredu in da so vidni vsi zobje. V resnici so res vidni vsi zobje vendar so pomaknjeni po moji oceni, ko se nasmejem preveč nazaj in nasmešek kljub nošenju aparata, veliko plačanega denarja za aparat in po operaciji progenije sploh ni lep saj je zgornja čeljust kratka in preveč nazaj. Zobje ne izstopijo, se ne pokažejo v lep nasmeh. Nimam širokega nasmeha. Dr., ki me je pregledal pravi, da popravkov ni, da se je moj kirurg sigurno prav odločil in da lahko grem samo po drugo mnenje, če mi osebna zdravnica da napotnico. A pozna katera tak primer, da potem vseeno ni vse filmsko, daleč od tega kljub operaciji? Malo sem razočarana, čeprav vem, da ni prav, saj sem vseeno videti boljše kot prej, lahko nosim čop ipd. Vendar ob nasmehu sem kot stara mama, ob straneh pri nosu imam velike gube, ker je zgornja čeljust preveč nazaj. Kaj naj naredim?:( Kirurg se je pred op. dolgo odločal ali mi bodo operirali tudi zgornjo potem pa je rekel, da ne bodo, ker zav. krije samo nujne posege in da bi pred prazniki morali narediti še opornico za zgoraj ter da ne bo časa! Res sem razočarana. Rekel je tako kot da saj si lahko potem operirate nos...Ampak nos je o.k. Problem je drugje. 

Gozdnajagoda

Gozdnajagoda  

član od: 10.12.2012

sporočila: 12

9. dec 2013 18:56

Jaz bi tudi šla še enkrat vendar nisem več prepričana komu. Razočarana sem, da mi niso operirali obeh čeljusti, ker sem totalen laik in vidim, da kljub op. spodnje čeljusti še ni vse o.k. Obraz imam kot otrok, prekratka razdalja med nosom in zgornjimi zobmi,, nisem videti vredu popolnoma. Bolj kot en otrok kot zrela odrasla ženska deluje vse skupaj.:(( Sedaj sem pa še zakompleksana zaradi tega. Se še kateri kaj takšnega dogodilo?

Gozdnajagoda

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

9. dec 2013 21:43

Najprej naj te vidi tvoj ortodont, ki naj presodi stanje pred op. in po op. Potem pa se skupaj odločita in če je potrebno naj ti da novo napotnico za KO maksilof. krg sprejemna pisarna in se naroči še za pregled pri dr. Ihanovi in naj ti ona da drugo mnenje. Ona ima ambulanto samo ob četrtkih. Ne biti zaletava. Ona ti bo lepo povedala zakaj je nekaj tako...ti jo samo lepo vse vprašaj pa ti bo po kmečko razložila. Saj meni je tudi tako. Mirno kri in vse dobro, Saša

Mir in dobro!

Gozdnajagoda  

član od: 10.12.2012

sporočila: 12

29. jan 2014 14:48

Hvala Saša, tako bom tudi naredila. Želela bi res še to drugo mnenje, saj sem super proti prej ampak vseeno sem malo razočarana, takole si mislim, da mogoče so Prevcu naredili vse, ker je Prevc, meni pa mogoče niso naredili vsega, ker sem samo ena navadna Gozdna Jagoda.;):). Že itak ima človek to in ono hibo, če pa je že bila ta možnost za ta popravek in ni bil narejen v celoti mi je pa res žal. Tale habsburška glava me spravlja še kar ob živce, čeprav je ni več. Zdaj še vem, da imam premajhno zgornjo čeljust in spet novi kompleksi.:)

Mir in dobro, lepo imaš to napisano. Pozdrav.



Gozdnajagoda

Sporočilo je spremenil(a) Gozdnajagoda dne 29. 2014 14:53

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

29. jan 2014 16:15

Saj pri Prevcu se tudi vidi, da ni čisto b.p. vsaj tako je rekel moj zobar. Nad mano je pa navdušen in mi vsakič reče čista petka. Bi se morale enkrat v živo zmenit, pa da vidimo kakšno je stanje. Lp, Saša

Mir in dobro!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti