Fiksni zobni aparat

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

2. mar 2013 18:11

Draga Kaliopea, vse, samo smiliti se ne sama sebi. Verjamem, da tole pa res ni enostavno, ampak korajža velja. Štirinajsti bo že čez slaba dva tedna. Do tedaj pa bodi čimveč na kulinariki, lahko greš tudi ven, ker so sprehodi te dni čudoviti, kaj lepega preberi in vedi, vse mine, tudi tvoja poškodba bo kmalu samo še spomin.

 

naor

kaliopea84  

član od: 2.3.2013

sporočila: 6

3. mar 2013 11:39

Joj HVALA obema, res sem hvaležna za napisano. Naor pa sej imaš prav, sam ko včasih preveč razmišljam, ampak saj je res, da se vse zgodi z razlogom in je vse za neki dobro. Če pomislim, želela sem hujšat pa mi nikoli ni uspelo, zdej sem šla na 40 post, brez kruha, slanega in sladkega, no dobila sem pa čisti post; kar niti ni tako slabo, težko bi bila drugače disciplinirana. Knjig imam ogrmno iz knjižnice, tak, da ja prav imaš - kmalu bo le še samo spomin. 

 

Venturini, veš zakaj sem vprašala za govorjenje. Meni je rekel glavni doktor, ki me ima čez,da ne smem govoriti, mlajši, ki je vedno prisoten pa je rekel, da lahko, ampak ni mi treb amet govorilnih ur. Za starejšega vem, da je pravi specialist, zelo dober, priznan; mlaši dela z njim - torej se uči od njega. Obema zaupam, v oba verjamem. S tem, da je starejši strog, mlajsi pa čisto nasprotje. Oba sta zame trenutno angela v belem in oba spoštujem! Zato sem zdej zbegana kako je z govorjenjem. 

 

NaCl? No doma imamo to, ampak me zanima kako. To dam požirek dva v usta z brizgalko, splaknem in pljunem ven, kolikor pač gre ven? Sprašujem, ker res ne vem. Poleg tega koliko krat na dan/teden? Prosim za odgovor. Upam, da je pri tebi sedaj vse ok, ker kar se je tebi dogajalo .... Uhh dobra si!!

 

Lp, A

Vse dobro vam želim! 

kaliopea84

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

3. mar 2013 16:00

Jaz sem terapijo čiščenja ust delala po vsakem obroku. Je trajalo kar ene 20 min, včasih več. Najprej izpiranje z vodo iz tuša, pa ščetkanje s posebno ščetko curasept surgical, ker ima tako mehke ščetine. Nadaljevanje z nekim gelom Daktarin, ki sem ga mogla stopiti v malo vode našpricati z brizgalko v usta in grgrati Potem pa še jod in Na Cl. Na koncu pa še masiranje ličnic in ustnic, pa mazanje z kremo in vazelinom. In to 4-6x na dan...kar naporno vendar se je izplačalo. 14-tega snamem aparat in se tega že neizmerno veselim. Upam samo, da ne padem v komo...kot je rekla Loni, ko je ona snemala.

LP, Saša

Mir in dobro!

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

3. mar 2013 16:02

Še to, meni je dr.Ihanova, ki je res špica pri teh postopkih rekla,  da naj na mobitel in pisanje na njega kar pozabim...govorit...govorit...to moram, za to sem ti tudi tako svetovala.

LP, Saša

Mir in dobro!

kaliopea84  

član od: 2.3.2013

sporočila: 6

3. mar 2013 18:19

Hvala za hiter odgovor, super si. Vidim tudi , da spadaš v skupino optimistov, pozitivcev - tako je prav. meni priajtelji in ljudje okoli rpavijo, d abi lahko bila motivator, naj zaćnem delat na tem. No in s tem tudi sama sebe preričujem, da je vse ok oz. bo, no sej bo... 

Venturini jaz te občudujem, resnično! Kapo dol! Kolikor sem brala si imela vedno težave s tem. Bravo punca, res!! 

Glede govorjenja pa upam, da je vredu tako, ker zdej se trudim res čimmanj govorit, ok sem je pol začnemalo bolet desna ličnica, ampak vem, da bi lahko več govorila, ker mi ni hudo, sam ne upam, ker mi je starejši doktro tako zabrusil. Ko mi je pa mlajši rekel, da lahko, sem postala pa zmedena. Hvala ti, bom govorila brez slabe vesti, toliko kot sem do sedaj, na ponovni kontroli 14.3 ga vprašam kak je s tem še enkrat :). 

 

Venturini, nisem pa razumela zakaj si imela 3 mesece fiksirane zobe? A to z žičko al gumicami ( no sej razlike ni)? Kaj si jedla? 

 

Meni je rekel, da ta zlom, spodnje čeljusti traja 4 tedne, pa pol je se govori o nekih 2 tednih ( ne vem česa). Mlad mi je pa razlozu, če je vse ok gre to dol po 4 tednih, pa pol dobis neke ploščice in privajanje na tršo hrano. Ma ne vem... Zato me pomoje še bolj skrbi, ko ne vem točno kako dolgo bo potekalo, vse ok; tudi če dobim zobni aprat, samo, da lahko normalno odpiram usta in si umivam zobe... 

 

Lp, A.

 

Vse dobro vam želim! 

 

kaliopea84

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

8. mar 2013 19:51

Tisto o fiksiranih zobeh je bilo ob moji prvi op pred 17timi leti, ko še niso vstavljali vijakov in se je morala kost najprej zarast preden so fiksirne žičke (kambe) lahko ostranili....Takrat sem jedla non stop-jogurte, frutke, mlečni zdrob...pasirano špinačo, banano, mleko...in sem shujšala samo 3 kg.

LP, Saša

Mir in dobro!

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15166

9. mar 2013 12:30

Po priporočilu moje zobozdravnice slab zadah najbolje odpravi z slano vodo. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

carri  

član od: 23.2.2013

sporočila: 4

12. mar 2013 10:05

Punce, pozdravljene.

 

Jaz bi samo nekaj vprasala. V petek kolegica praznuje rojstni dan, in me zanima ce glede na to da bo 18 marca en mesec od operacije in da ne jemlem vec protibolecinskih tablet, ne bo nic narobe ce kaj spijem (v smislu, da mogoce se ni priporoceno tako hitro piti alkohol) ?? :)) Nasplosno se pocutim OK,  nisem vec otecena, funkcioniram normalno, prehranjujem se normalno-le da ne grizem, odprem usta ze lahko za kar veliko..

Hvala za odg. 

carri

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

13. mar 2013 20:43

Nič ne bo, če boš zmerna. Če boš pretiravala, se boš pa po Murphy-u spotaknila in padla na obraz in boš šla spet na operacijo

Če ne jemlješ zdravil, ne bo nič narobe, če nazdraviš.

čoko

kaliopea84  

član od: 2.3.2013

sporočila: 6

13. mar 2013 22:55

Čoko o tem sem jaz razmišljala. Če en jemlje tablet in pač je vse ok, lahka pije, edina ovira je; preveč alkohola, da ne pride do slabosti - težje ven zbruhat ali padca - ponovne poškodbe. 

 

Tak, da deci dva, kamot. Sicer pa priporočajo zdravniki vsak, dan po kosilu 1dc za zdravje ;). 

 

 

 

Vse dobro!

kaliopea84

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti