Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo
Namesto želatine pač, mark5.
| hedonist je napisal/a: |
| Se moram vmešati, celinet. Agar agar je osnovni dodatek za gojišča na katere cepimo zgolj bakterije in bacile, virusi pa se gojijo na povsem drugih podlagah. Tako da ,ko si kot mladenič pripravljal gojišča si jih zgolj za bakterije, za viruse pa iz teh substanc zagotovo ne. LP hedonist |
In agar se ne strjuje pri 35 stopinjah, ampak, večina njih, pri 53, želatina pa že pri nekaj nad 40. Zato je agar uporabnejši za gojišča. Se pa strinjam, da je običajen laboratorijski povsem upoiraben, seveda tak brez dodatkov, ki jih številni imajo. Cenovno bistveno ugodnješi kot oni, ki se kupi v prodaji za kuharske namene
Vidim, da se na te reči bolje spoznate kot jaz. Pa vas čisto konkretno vprašam: kaj naj naslednjič uporabim za hitro zgostitev marmelade, da bo bolj zdravo? Želatino, pektin ali agar? In če mogoče kdo ve, koliko agara (predvidevam, da se boste odločili zanj) naj dam na 1 kg sadja (npr. rdečih jagod), bi mi tudi prišlo prav.
Hvala in l.p.
Lejla13Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo

Jabolčne rožice