Edino, če je za življenje rešit...
Ognjič
Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami
Edino, če je za življenje rešit...
OgnjičHvala za vse odgovore tudi jaz sem imel nekaj podobnega,testa ni bilo potrebno narediti tako kot pri klasični izdelavi-samo toliko,da se je delno sprijelo.Sedaj pa se je nekam izgubil,mi ga je žal.Tak,kot ste mi ga pokazali pa imam 3 pa so nekateri čisto zanič,ker enostavno ne reže dobro.LP
receptorDa ne odpiram nove teme..... me zanima, koliko časa domače testenine zdržijo oz. koliko časa jih lahko hranimo, v recimo zaprti vrečki?
te.jcikaTestenine dobro posuši, daj v posodo, pokrij s kuhinjsko krpo. Moji široki in jušni rezanci počakajo... kaj pa vem, mogoče mesec ali še malo več. Skratka, v tem času jih sigurno zmanjka.
Pozdravček!
Ne razumem, Dragička, zakaj, ko je enkrat v posodi, pokriješ še s kuhinjsko krpo? Hraniš v odprti posodi?
Sicer pa jaz dam suhe jušne rezance v plastične vrečke in zamrznem toliko kot rabim za enkratno uporabo. Ko rabim, dam zamrznjene direkt v juho. Široke rezance pa zavijem v gnezdeca, ker se tako se drobijo. Včasih jih zamrznem, včasih posušim v kvadratnih kartonastih škatlah in pokrijem s papirjem.
Tega sem se naučila od mojih italijanskih sorodnikov.
Že leta shranjujem domače rezance. Važno je le, da so zares suhi, potem jih dam v neprodušno zaprto močnejšo vrečko iz PE folije. Tako pripravljeni mi tudi v kleti zdržijo po 2 meseca. Enako postopam z ribano kašo. Če ne gre drugače , dosušim v električni pečici.
Kadar nisem sigurna, da so dovolj suhi, tudi jaz tistih, ki jih shranjujem v kuhinji, ne zaprem, ampak samo pokrijem s kuhinjsko krpo, enako kot Dragička.
Cila
Domače testenine se odlično shranjujejo v teh rjavih vrečkah ,ki jih dobimo pri nakupu kruha v Hoferju...in ker imajo spredaj malo celofana ,vidimo kakšne testenine imamo v vrečki.
VrtejbenkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami

French toast s sadjem