Dobra oz. socna jabolcna pecila
član od 20066302 sporočil
| Atina je napisal/a: |
Kokošek, Ežojev recept preberi tako, da namesto kg daš g, v testo dodaš pol deci belega vina in en rumenjak, testo razdeli na pol, eno polovico razvaljaj na velikost pekača, speci do polovice, namaži z marmelado, obloži z naribanimi jabolki (jaz imam rada sočno pito, zato dam za pribl. 1 cm jabolk). Jabolka po okusu sladkaš in dodaš cimet (ali tudi ne). Prekriješ z drugo polovico testa, namažeš s stepenim beljakom in spečeš do konca. To je odlična jabolčna pita. Ežoj se je pa hecal, vsega ni treba vzeti 100 % zares! Atina |
Atina, ne plonkat Ivačiča ( če sem ga že jaz )
.
ežoj
član od 20083340 sporočil
Kokosek, če ti bodo jabolka še zmeraj ostajala, sprešaj jabolčni sok, pa še jabolčni kis lahko narediš.
mamaF - Mojca
član od 20017859 sporočil
Ah, ne, jaz sem pa že začela razmišljat, kje bo dobil prt za tako veliko mizo.
član od 20066302 sporočil
| Loni je napisal/a: |
Ah, ne, jaz sem pa že začela razmišljat, kje bo dobil prt za tako veliko mizo. |
Ja, kaj te pa to skrbi? Pri takem projektu bo sodelovala tudi dragička, pa bo rešila tudi problem prta. Drugač, nekatere ne moti tudi če ga ni.

.
ežoj
član od 20042909 sporočil
član od 20043792 sporočil
| ežoj je napisal/a: |
| Atina je napisal/a: | Kokošek, Ežojev recept preberi tako, da namesto kg daš g, v testo dodaš pol deci belega vina in en rumenjak, testo razdeli na pol, eno polovico razvaljaj na velikost pekača, speci do polovice, namaži z marmelado, obloži z naribanimi jabolki (jaz imam rada sočno pito, zato dam za pribl. 1 cm jabolk). Jabolka po okusu sladkaš in dodaš cimet (ali tudi ne). Prekriješ z drugo polovico testa, namažeš s stepenim beljakom in spečeš do konca. To je odlična jabolčna pita. Ežoj se je pa hecal, vsega ni treba vzeti 100 % zares! Atina |
Atina, ne plonkat Ivačiča ( če sem ga že jaz ) . ežoj |
Zdaj si me pa razkril, jaz sem pa hotela to za čisto svoj umotvor prodati ... 

Atina
član od 20062384 sporočil
Viš ga, na sok pa sem čisto pozabila. No ja, smo ga že lep čas nazaj naredili. To bo pa verjetno emšo.
Kyara
član od 20063768 sporočil
Jabolka lahko tudi narežeš, na hitro podušiš in zamrzneš za kasnejšo uporabo v pecivih. Preverjeno zdržijo vsaj pol leta brez spremembe okusa.
Cila
član od 20071939 sporočil
član od 20061881 sporočil
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6842
Pri nas gre tole še vedno najbolj v promet.
Ali pa jabolka naribaj in shrani v zmrzovalnik.
kobra 1
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 20, prikazujem sporočila od 11 do 20
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.