Urnik me spravlja v obup!

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

tema odprta - 13. feb 2003 14:30 | ogledi: 2.183 | odgovori: 8

Kako lepo sem pred dvema letoma shujšala!!! Vse se mi je lepo izšlo: zajtrk, kosilo, večerja. RED! Red je edini, ki mi pomaga obdržati nekaj, za kar sem se toliko trudila.

Pred pol leta sem menjala službo, prešla na evropski urnik (9 - 17) in sedaj se mi je vse podrlo. Jem, ko uspem (sicer jem kosilo vsak dan, vendar ob različnih urah, ko pač rečejo, da lahko grem na kosilo, pojem na hitro in predvsem jem to, kar pač lahko v pol ure dobim v bližini službe - načeloma jem samo kake solate ali zelenjavo, vrnem se pa v službo lačna...). Tisti obrok, ki bi moral biti večerja je pa sploh en sam kaos - včasih nič, včasih malo, včasih pa preveč. Vrtim se v krogu in nabiram kilograme a sem skozi lačna. Sladkarij ne jem, sladkanih pijač ne pijem, zjutraj sem pridna in jem sadje. Šport pa občasno - saj pridem domov, pa je že večer, se dvakrat obrnem in že je noč!

Ali pozna kdo podobno situacijo in kako jo rešuje. Postajam nesrečna in nezadovoljna s sabo, čeprav imam službo rada in mislim, da je odlična služba.

kako naj spet pridobim red pri prehranjevanju in se znebim teh (sicer 3) kilc, ki sem jih nabrala?!

TanjaG.

KRALJ  

član od: 22.10.2001

sporočila: 123

13. feb 2003 15:09

Kaj pa vem. Tudi jaz imam tak urnik. Zjutraj jem sadje ali pa kakšen jogurt, za malico okrog 12h kakšno solato ali kaj takega, potem pa doma okrog 6h kosilo , če se temu lahko tako reče. Veliko zelenjave in meso ali pa ogljikove hidrate.Trudim se ravnati po Montignacu, pa ne preveč striktno. Pa kar nekako gre. Poskusi zmanjšati tisti ta glavni obrok. Kaja

vijolica  

član od: 2.9.2002

sporočila: 75

13. feb 2003 15:10

Zakaj pa si ne neseš hrane v službo? Imaš mogoče tam hladilnik, mikrovalovko, ...?

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

13. feb 2003 15:38

Nimam hladilnika, niti mikrovalovke, delam pa z ljudmi in velikokrat ne morem niti na WC, kaj šele, da bi si hrano nosila. No, sicer imam na pultu košarico s sadjem, in velikokrat si privoščim kako mandarino. A glej ga zlomka, vsakič se kdo pojavi, ko imam ravno hrano v ustih. TanjaG.

Janja  

član od: 10.10.2001

sporočila: 244

13. feb 2003 16:33

Draga Tanja! Jaz sem imela zelo podobno situacijo: urnik od 8 do 17, vmes pa eno uro za kosilo. Hodili smo v najbližjo "menzo", kjer je bila čisto vsaka jed na bazi moke in olja in jedli smo, ker smo pač bili lačni. Redkokdaj sem bila s tako hrano potešena tudi "v duši", tako da sem si zvečer zmeraj privoščila še nekaj. Za šport res ni bilo časa, saj sem prihajala domov ob 18 ali celo 19. Na tak način sem dobila 10 kg v dveh letih. Moja rešitev: menjala sem službo in menzo in počasi prihajam nazaj v svojo formo. Mogoče malo drastična poteza, ampak jaz se počutim veliko bolje, ker imam vse spet v svojih rokah. Mimogrede; držim se Montignaca. Srečno! Janja

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

13. feb 2003 21:39

TanjaG. tudi jaz se počutim zelo podobno kot ti. Pa če pustim kilograme ob strani, s svojim ritmom in načinom hranjenja nisem zadovoljna in sploh ne vem, kaj lahko spremenim. Tudi jaz delam z ljudmi in se mi tudi dogaja tisto, ko ravno zagriznem v jutranji sadež izpod mize, že vstopi stranka. Najbolj me moti, da lahko grem jest le ob 10.30 in za malico dobim običajno meso, krompir in malce solatke.Porcije so zelo majhne Samo solate ne morem dobiti, samo priloge in solate tudi ne. Druge gostilne ni in še tu moram hiteti na vse kriplje ker bognedaj da zamudim minutko-pripada le pol ure. sledi kava (kjer pijem čaj ali kakav iz avtomata), ampak tako sem vsaj v toku dogajanja, ob kavi rešujemo službene probleme in izmenjujemo strokovna mnenja in ti manjka če nisi zraven, da pa nič ne piješ, je čudno. Ob sadju cel dan ne bi zdržala. Ob sendviču tudi ne - tako grem vsaj iz pisarne ven. Pol urni izhod za sprehod ne pripada. Pridem domov lačna, pojem nekaj na hitro in hajd razvoziti otroke na krožke, aktivnosti...zvečer večerja. Zdaj imamo več časa in tudi več in prvič v miru pojemo kar pač pripravimo. Službe ne morem zamenjati ker na podeželju ni izbire. In potem pride pod roko knjiga o bolj zdravem prehrajevanju,"živeti zdravo", "Montignac" in še kup podobnih,vse lepo, a pri meni se lahko začne šele po 18.uri zvečer.

neznan uporabnik

14. feb 2003 9:47

No, takole bi pa jaz rekla, čeprav sama nimam teh problemov, ker imamo v službi celo kuhinjo in časa tudi kar dost. Predlagam jugurt (tekoč), ki ga lahko imaš pod mizo in ga skrkaš počasi, dokler ne pride stranka. En pollitrski jogurt koneckoncev ni tako majhen obrok. Fino bi bilo če bi si noter lahko zmešala muslije (polnovreden obrok), ampak to najbrž ne gre za šalterjem. Potem: oreščki (lešniki, indijski in brazilski orehi, mandeljni) in rozine (kar kalorično, ampak te nasiti in zdravo je), zvečer pa čimbolj živo hrano - solato in seveda zraven kaj konkretnega. LP, Nataša Aha, pa kakšni polnozrnati grisini, prepečenec, piškoti, pod mizo... tasha-g

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

14. feb 2003 11:46

Od kar pomnim se pri nas (v razviti Evropi) dela z evropskim urmikom, podjetja vecinoma ne nudijo malice, kvecjemu dnevni bon za kosilo, ko imas priblizno 45 min casa, da dobis gostilno, kjer sprejemajo bone in da pojes, kar narocis. Pri vsem tem pa naj se pripomnim, da vrednost bona, ce ga pogodba predvideva) krije le 1/2 cene obroka, ostalo mora doplacati usluzbenec sam. V moji sluzbi bonov ni, zato si moram kosila kupovati sama. Se nobena zenska (in seveda noben moski) ni zaradi takega urnika umrl ali mu ni uspelo obdrzati teze, ki si jo je zelel. Stvar seveda ni enostavna, saj zahteva veliko organizacije in dobre volje. Jaz npr. si ze zjutraj kupim primeren sendvic in nekaj sadja in potem v kratki pavzici pojem. Poleti je bolj enostavno: takrat si prinesem mesano solato s sirom, tunino, jajci, grem na kratek sprehod in na klopci pojem, kar sem si pripravila. Vecerja pa je kot obicajno glavni obrok (navadno ze ob 18.30, ko se koncno vrnem domov). Tudi za sport in rekreacijo ostane nekaj casa - navadno pred spanjem. Seveda to ni idealna ura in navadno sem takrat ze crknjena, vendar za lepe node in cvrsto zadnjico ..... se splaca potruditi. Niste bili vi v Sloveniji s svojimi urniki, obroki v podjetju ipd. nekoliko razvajeni??? ribica

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

14. feb 2003 14:07

Vidim, da se meni godi kot lordu, imamo kuhinjo s hladilnikom, predlani sem dobila za darilo grelec vode - z oznako, da je striktno samo za službeno uporabo. Lani pa smo zbrali denar še za mikrovalovno. Mislim, da bom od doma prinesla še "toaster". Je pa res, da nimamo kje v bližini kake kvalitetne in cenovno ugodne (predvsem pa časovno usklajene z našim časom za malico) gostilnice ali menze. Jaz si skuham doma in viva tupperware. Drži pa tudi to, da sem iz zdravstvenih razlogov skoraj ves čas na kaki "dieti" (ledvice in alergija na mlečne izdelke) - pa menze in sestavljena kosila oziroma malice odpadejo na celi črti. Lep vikend, Loni.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti