Tu ti Spodbe ne znam kaj veliko svetovat..razen to, da so kurja črevca dobra v solati, recimo sedaj z regratom.![]()

Jernejev zelenjavni curry
Tu ti Spodbe ne znam kaj veliko svetovat..razen to, da so kurja črevca dobra v solati, recimo sedaj z regratom.![]()
Ko sem včeraj nabirala regrat, sem tu in tam pod regratom našla male polže. Malo sem si ogledala vrt, teh črevc imam tudi jaz eno goro, pa precej brstičnega ohrovta za pobrat.
Lani nisem opazila polžev med grahom, stročjim fižolom, paprikami, feferoni, kumarami, cvetačo, brokolijem. Sem pa jih imela v bučkah, zelju, solati, redkvicah, jagodah, krompirju. Je pa res, da sem jih pobirala kolikor se je dalo.
Tudi mene nekaj zanima. Včeraj sem kupila veronski radič, to je tisti, ki naredi rozete kot vrtnica. Kdaj ga moram sejati oziroma si pripraviti sadike? Na vrečki piše, da spomladi naredi rozete, verjetno tudi že jeseni. Do sedaj sem običajno sadila sadike, tega pa nisem nikjer zasledila, izgleda in dober pa je božansko.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiVrtebjenka, kurja črevca sem enkrat dala v zelen smuti pa je okus nekam čudem, sem ga probala kot dodatek solati-pa tudi ne gre, je pa res užitna zdrava divja rastlinca, pravijo, da je regačica okusnejša- bom preverila.
Trixi, veronski radič je res eden boljših, jaz sem sejala že vse sorte radičev in sem pristala na tržaškem solatniku in palla rossa zgodnji in pozni sorti.
Tole si pa verjetno že pogledala
spodbeTrixi - seješ pozno poleti - na jesen in potem prezimi zunaj in naredi ob koncu zime na pomlad rozete.
tedykaMraz je še - ampak drobnjak sem na hitro okopala, da bo lažje 'zadihal' v pomlad.
Tudi jaz sem okopala drobnjak, česen in por, posadila pod kopreno kifejčar in v tunel solato in redkvice. Ko bo prvo lepo vreme po praznikh pa pride na vrsto grah, pa jagode okopat, bob, špinača, korenje, peteršilj.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiMi zna kdo povedati v čem je poanta številke poleg imena rastline na vrečki s semenom? Npr. fižol lingua di fuoco 2 ali lingua di fuoco 3. V čem se to dvoje razlikuje?
Hvala.
tanasaZa radič, recimo, sorte Palla Rossa pomenijo številke čas, ko je zrel, večja številka pomeni poznejšo varianto, pri korenju je anko, najbrž bo tudi pri fižolu tako.
Evo, danes posadila grah, šalotko, ptujsko čebulo, rdečo peso, špinačo. Pa še no mešano berivko. Jutri grem še po zelje, brokoli in cvetačo. Potem pa nadaljne prekopavanje za majska sajenja- bučke, kumare,papriko, ....
Kjer je volja, tam je pot. TrixiJaz pa nisem še nič posadila, kmalu bodo vse gredice pripravljene, vedno sem bolj med zadnjimi. Ampak zdaj bo zemlja bolj topla, pa bo hitro raslo.![]()
![]()
naor
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jernejev zelenjavni curry

Polžki z mesnimi kroglicami