Cvetačna juha s popečenim kruhom
Nič nenavadnega ni, da so žuželke v 5. nadstropju, saj imajo krila. Če ne one, pa njih mama, ki je pač zalegla jajčeca tam. Ali pa so le-ta prišla že na rastlinah. Si prepričana, da so uši? Na listih? te običajno srkajo sokove rastline iz stebla, na najvišjih delih, kjer je steblo mlado.
Rokavice so povsem dovolj, gre tudi brez, če prav primeš liste.
Avokado zime ne bo preživel, tudi, če bi bil tvoj vrt v Luciji. Je tropska rastlina in se ne more prilagoditi na temperature pod nič (morda že pod 4 ali 5) st.C. Odreži mu vrh, odloči se, kako nizko, da bodo novi vrhovi imeli prosor za rast. Hrati s tem, da bo bižji, se ti bo razvejil.
Kako pa veš, da je avokado zanje strupen? Mački, ki žive zunaj, ne jedo rastlin, ki so zanje strupene. kako je z mačkami, ki so ves čas v stanovanju, ne vem, morda so res izgubile tovrstnen instinkt, ali pa jim je preprosto - dolgčas.
Tam pri slikah od dragičke, ena ( ne povem katera ) dvomi v pridelek z mojega vrta. Slika pove več kot tisoč besed, torej, paprika, paradižnik in bob na mojem vrtu:

![]()
![]()
![]()
ežoj
Ežoj,ti lisjak..![]()
take lepe paprike še v trgovini ni..... a si jo na plac....![]()
![]()
![]()
Tale paprika tako lepo dol visi... ![]()
![]()
![]()
Počakaj malo... nekoč sem bila na enem pikniku, kjer so me pošteno "nate..." oz. prepričali, da so ene češnje še zelene, druge pa rdeče, bile so pa nahaklane na veje... ![]()
![]()
Ežoj, če je pa taprava, potem pa
"kapa dol".
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Cvetačna juha s popečenim kruhom

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom