Jernejeva sadna torta s smetano

Ni ravno ogromen vendar naš namen je bil, da imamo notri paradižnik, papriko, pozimi solato... večino ostalih stvari sadimo zunaj. Izdelal ga je oče sam takih mer kot je želel in z namakalnim sistemom... s strehe lovimo deževnico v cisterno za vodo in potem imamo napeljane cevi za namakanje. Kupil je še napravico katera samodejno vklopi zalivanje na toliko časa kot nastavite ter določite čas zalivanja. Posebaj koristna zadeva kadat več dni ni nikogar doma sploh čez poletje, ko je vročina in težko prosiš nekoga naj ti zaliva celoten vrt ker je s tem ogromno dela. Tako pa samo poskrbite, da je dovolj vode in vrt se bo sam zalival. Seveda če imate možnost zbiranja deževnice je to ena najboljših rešitev.
LP, LeaLea to je super zadeva ! Bom pokazala našim moškim, bom videla odziv.![]()
Sploh ni tako veliko dela z njim saj z tako varjanto ne vendar se je treba odločiti in narediti.... seveda pa, če si želite stekleni rastlinjak pa je s tem ogromno dela. Kar prepričajte jih boste videli, da se vam bo splačalo... investicija je kmalu poplačana.
LP, LeaLeiiča verjamem da je super, le da pri nas v Vipavski dolini ne bi preživel zime v takem stanju.
tedykaMehiški pehtran, kaj je to? Aha, sem videla, čisto navaden tagetes, žametnica, ki pa drobne koške naredi. Le od kod jim tako zavajujoče slovensko ime?
Že lansko leto sem imela nagledane cevi za zalivanje, ki so naluknjane, katero potem razporediš po vrtu in po potrebi spustiš vodo za zalivanje/namakanje vrta. Sicer sem razmišljala, da bi kupila kar navadno cev, ki bi jo potem po svojih potrebah naluknjala, ampak ne vem kako se to kaj obnese. Ima kdo kakšne izkušnje?
katjushkaLeiča, prelepo imaš. Ses si pridna, vse pohvale.
Mene pa zanima, če kdo v Domžalah odda kak košček zemlje.
Lep pozdrav in "zelene prste" vsem.
mejačkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jernejeva sadna torta s smetano

Krompirjevi kroketi Saint-Florentin