Marmorni kolač
Buče in bučke imajo enospolne cvetove, torej ločene moške in ženske. na ženskih se že v fazi popkov vidi podrasla plodnica, ki potem zraste bučka. Moški cvetovi je seveda nimajo, so pa nujni za oprašitev ženskih.
Pusti jo popolnma pri miru. Korenine so spodaj, a ne, v zemlji. Za šalotko in čebulo je popolnoma normalno, da gleda iz zemlje večinski del čebule. Tako ali tako so to listi, a ne? Čebula je iz tesno zbitih luskolistov in jim res nič ne škodi, če so zinaj. Kolikor se spomnim, sem od vedno pulila oboje tako (ko je bilo zrelo), da sem komaj kaj potegnila in že je bila čebula ali šop šalotke izpuljen.
Poglej, tole se meni zdi povsem običajno:
Od tukaj.
Še to: zunanji listi se bodo tako ali tako posušili, če bo pa čisto zgornji del malo zelen,pa ne bo škode. Klorofil je kvečejmu koristen. Praviloma pa se v čebulah ne tvori, morda malo v kateri od belih sort.
rimljanka - zasebno mnenje[/citat]
Nič nenavadnega ni, da so žuželke v 5. nadstropju, saj imajo krila. Če ne one, pa njih mama, ki je pač zalegla jajčeca tam. Ali pa so le-ta prišla že na rastlinah. Si prepričana, da so uši? Na listih? te običajno srkajo sokove rastline iz stebla, na najvišjih delih, kjer je steblo mlado.
Rokavice so povsem dovolj, gre tudi brez, če prav primeš liste.
Avokado zime ne bo preživel, tudi, če bi bil tvoj vrt v Luciji. Je tropska rastlina in se ne more prilagoditi na temperature pod nič (morda že pod 4 ali 5) st.C. Odreži mu vrh, odloči se, kako nizko, da bodo novi vrhovi imeli prosor za rast. Hrati s tem, da bo bižji, se ti bo razvejil.
Kako pa veš, da je avokado zanje strupen? Mački, ki žive zunaj, ne jedo rastlin, ki so zanje strupene. kako je z mačkami, ki so ves čas v stanovanju, ne vem, morda so res izgubile tovrstnen instinkt, ali pa jim je preprosto - dolgčas.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Marmorni kolač

Slivove rožice