član od 20044272 sporočil
Ma, malo je pa tudi odvisno od staršev in binace - če bi mi2 naše oboje starše povabila v lokal, bi bili sigurno bolj napeti oz. živčni kot če narediva kosilo doma. pa meni kuhat ni tak problem, se ne sekiram kaj dosti, saj tako vedno rata - če ne tako, kot si mel prvo idejo, pa plan B.
jaz bi ti predlagala kak fondi ali racclette, glede na to, da se je sezona piknikov končala. Fajn so take hrane, ki že v osnovi združujejo, kjer so pravila malo bolj sproščena, ni treba sedet ves priden, amapk je akcija in nudijo veliko tem za pogovor. Ker na začetku so lahko oboji malo sramežljivi in pogovor ne steče. Takrat je fino met neko izhodišče in fondi in racclet ga nudita - pa tudi gostje so zaposleni z nabadanjem, pripravljanjem... in ne zgleda tako neprijetno, če nastane trenutek tišine. Pa še ti boš bolj prosta med obedom in boš lahko sedela zraven in se vključila. Ker za fondi in racclette si lahko vse pripraviš vnaprej, potem samo segreješ sirovo omako ali olje ali juho,če delaš fondi oz. samo daš na mizo in se usedeš zraven, če je racclette. Pa vsi imajo radi, ker ni problema s tistim: jaz pa tega ne jem, jaz pa tega ne maram, jaz mam pa rajši zapečeno... Ker si vsak lahko vzame tisto, kar mu je všeč in v razmerju, kot mu najbolj ugaja in si zapeče kolikor mu paše...
Vsekakor pa naredi sladico v naprej - lahko je to torta, ki počaka ali pa kake sladoledne zadeve. Ne flambiraj in ne omisli si nekih hudih dekoracij za prvič, ker se ti lahko malo roke tresejo, če bodo starši malo bolj okorni in pogovor ne bo stekel;)
Uživajte, pa veliko smeha vam želim!