Meso ponavadi kupujemo sproti, jutri pa ga nameravamo (govedino) nabaviti večjo količino i
jedert
Meso ponavadi kupujemo sproti, jutri pa ga nameravamo (govedino) nabaviti večjo količino i
jedert
Koliko smo pakirali včasih...običajno sem napisala na nalepke: zrezki, golaž, zmleto meso in datum pakiranja, nikoli nisem prej oprala meso, sem kar tako pakirala.
lp
Anamarija| fresh je napisal/a: |
| Če govedino kupuješ direktno od kmeta, se pozanimaj, če je meso že sploh kaj uležano. Drugače ga je priporočljivo imeti še kakšen dan v hladilniku. fresh |
Kmetje, ki "vzamejo" meso iz klavnice, čakajo nanj 2-3 dni (zaradi testiranj), tako da je meso, po mojem, že kar lepo uležano. Ne verjamem pa, da bi kdo še prakticiral klanje (govedi) v domači garaži.
Jaz tudi ne umijem mesa pred zamrzovanjem (vedno, ko ga odtalim). Se mi je pa lani zgodilo, da je bila srnica, ki sem jo kupila pri lovcih, ne vem kako naj rečem,... kakor da bi bila umazana.... je imela pod nogami nekaj umazano-zelenega... no, to pa sem umivala, še preden sem zamrznila in potem tudi.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom

Lazanja iz palačink