Detox obliži

Lejla13  

član od: 21.1.2008

sporočila: 390

tema odprta - 13. okt 2008 15:11 | ogledi: 7.749 | odgovori: 4

Detox obliži za razstrupljanje telesa - ali kdo kaj ve o tem?

Lejla13

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

15. okt 2008 9:25

Včerajšnja oddaja Preverjeno je odgovorila na marsikatero vprašanje okoli produkta Detox-sicer ni bilo govora o obližu, a vseeno šlo je za postopek razstruplanja telesa. V glavnem velik nateg, pa upam da ne delam krivice obližem, ker prikazan je bil čebriček za namakanje nog, ki s pomočjo neke soli vleče iz telesa slabo:) patty

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. okt 2008 9:54

Meni tole spada v kategorijo zamisli, da lahko blazno hitro popraviš nekaj, kar si dolgo časa narobe postavljal in da to popravilo poteka enostavno, da še čutiš ne. In v to kategorijo uvrščam čudežne blazine za hujšanje, neverjetne čaje, po katerih je vsak shujšal, flajštre za razstropljanje, učinkovito dieto, ki ti zbije pet kil "dok kažeš keks", zamisel, da se tujega jezika naučiš v spanju/polspanju/hipnozi, ko pa se zbudiš in odpreš usta, pa govor v tujem jeziku kar puhti iz tebe....pa še nekaj takih. Ljudje nočejo sprejeti dejstva, da se je za vse prave stvari na svetu treba potruditi (da pa za kiksati ni treba posebej veliko truda). Pa je vseeno, kaj uvrščamo med "pravo stvar"...od skladnih partnersko-družinskih odnosov, zdravja, osebne stabilnosti in zadovoljstva.....whatever. NIč od tega ne pade z lufta in ljudje, za katere kdo misli, da imajo tega v izobilju, so se za to fino potrudili. Mislim, da nihče v resnici ne verjame, da se da razstrupljati s flajštri. Je pa to sladka utvara, ki je slajša od dejstva, da se v resnici razstrupljamo samo tako, da pazimo, kaj vnašamo vase, da kljub temu redno čistimo svojo notranjost v fizičnem in psihičnem smislu in da misel o tem, da se je dobro imeti v enem balansu nikoli ne gre iz glave. In ker je to drugo povezano z disciplino, ni posebej atraktivno. In zato se tudi flajštri prodajajo. Jaz drugače flajštre uporabljam, če imam kje kakšno prasko ali pa če me kak pašček na čevlju ožuli. Tam pa flajštri RES pomagajo. Vendelina jr.

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

15. okt 2008 10:46

Taki pripomočki me spomnijo na star štos, ko je policaj na placu kupil jabolčne peške za bistrenje možganov po ceni 1,5 €/KOS. Ko se je sprehodil naprej med štanti, je videl, da bi za 1,5€ dobil kilo jabolk (in pešk ko smetja). No ja, šel se je skregat... in odgovor prodajalca pešk je bil: evo, vidite, da peške res pomagajo.

 

LP, V.

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

15. okt 2008 11:37

Obliže osebno poznam, ravno tako tudi aqua detox, o katerem govori Patty, saj sem oboje preizkusila. O rezultatu podajam le svoje mnenje- za "zdrave" ljudi, ki radi naredijo še kaj dodatnega zase na področju zdravja, sta obe zadevi lahko videti zelo učinkoviti (nekakšen placebo učinek bi jaz rekla, saj se v prvem primeru obliž grdo obarva, v drugem pa voda postane zelo motna, spenjena...). Ob videnem ljudje najprej pomislijo, koliko strupov je bilo nakopičenih v njih. Delno je to res, ne pa popolnoma, če pomislimo, da so v obližih (še čistih in neuporabljenih) neke snovi, ki se ob stiku s telesom-t.j.podplatom verjetno zaradi telesne temperature obarvajo. Nisem raziskovala dalje, vendar mislim, da bi se obarval tudi ob stiku s kakim drugim izvorom toplote. Pri aqua detoxu je zgodba podobna- v vodi je katalizator, ki lahko vodo močno obarva ne glede na to, ali imate v njej noge ali ne. Preprosto- sčasoma ga je potrebno zamenjati in starejši ko je, več rjave barve oddaja. Pri tem je treba poudariti še to, da svoje doda tudi trdota in čistost vode. Za nas, ki smo resneje bolni in zastrupljeni z raznimi kemoterapijami itd. pa mislim, da ti dve zadevi ne prideta v poštev, razen v primeru, če imate preveč denarja. Ne zato, ker bi lahko škodili ampak zato, ker to veliko stane, pomaga pa ne v tolikšni merin, kot npr. stara dobra glina, savnanje itd. Še enkrat naj povem, da je to samo MOJE mnenje, s katerim pa nikakor ni nujno, da se še kdo strinja. Žal mi je le, da se na zdravju oz. boleznih na veliko služi. Uf, sem bila dolga. Bom pa zaključila na hitro- lepo se imejte in veliko zdravja! ZIMA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti