Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto
Najprej izračunaj, koliko porabiš za sestavine, potem pa zraven dodaj, kolikor hočeš zaslužiti. Pa odvisno seveda, kako jo boš okrasila: za 'navaden' premaz s smetano ali čokolado seveda ne moreš računati enako kot za umetnijo s tičino maso.
Atina| dete je napisal/a: |
| Mene pa zanima koliko danes računate za domače torte?? premera 28, nutela npr?? Sama bom to soboto spekla eno ponaročilu in sem postavila ceno 30...se mi zdi kr malo....no ampak naj bo...rada bi pa za v bodoče vedelo koliko lahko računam... Je pa res, da tisti, ki ne pečejo si ne predstavljajo koliko je to enega dela in truda... dete |
Mislim, da smo z računanjem stranki za torto ali domače piškote-pecivo premalo samozavestne. Svojim strankam kar takoj povem, da če pri meni naročajo zato, da bo ceneje, se niso obrnili na taparavo.
Zakaj bi bila moja torta cenejša od tiste v slaščičarni. Tam v veči meri delajo torte s kremami, za katere kupijo prašek pakiran v žaklje po 10-20 kg, moje kreme so pa doma kuhane.Pa za eno torto porabiš tudi kar ene 3 dni( ne cele seveda)
Sem govorila z gospo , ki peče peciva za poroke in jih računa po 6-7 € na kg. Sem naredila kalkulacijo samo treh vrst piškotov, ki so tradicionalni za poroke, pa pride samo za material.
Sama sicer gledam , da delam torte samo za bolj domače, tako, da je to potem tudi največkrat darilo z naše strani.
Mislim, da torta s tacino maso fi 28 , ni pretirano računana, če zanjo želiš 45€.( samo tacino mase se porabi približno 1 kg , kar znese nekje okoli 7€)
lp
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/
Bom nadaljevala kar v tej temi:
Rada bi naročila nekaj več domačega peciva/piškotov za začetek maja. Sem iz Domžal. Vesela bom kakšnega preizkušenega kontakta. Lahko seveda tudi na ZS. Hvala.
Pa še "količinsko" vprašanje: koliko piškotov (mislim na težo) naj računam za en pladenj premera 45 cm? Hvala za namige!
zelda1
| zelda1 je napisal/a: |
Rada bi naročila nekaj več domačega peciva/piškotov za začetek maja. Sem iz Domžal. Vesela bom kakšnega preizkušenega kontakta. Lahko seveda tudi na ZS. Hvala.
|
IZKLJUČNO na ZS, prosim.
Seveda, nasvete za količino pa lahko najbrž tudi tukaj, morda bo zanimalo še koga, ko bo pripravljal kakšno slavje
Hvala!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom