Klavirska harmonika!

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

tema odprta - 3. sep 2008 19:35 | ogledi: 13.354 | odgovori: 32

Pozdravljeni,

zopet se obračam na vas, ker sem v stiski, vi pa ste mi že velikokrat zelo pametno svetovali.

Sin je začel hoditi v glasbeno šolo, vpisal je klavirsko harmoniko. Instrumenta še nimamo, ker do zdaj niti nisem vedela, kakšno harmoniko potrebuje. Danes sem bila pri učiteljici in mi je zelo podrobno povedala vse zahteve.

Harmonika mora imeti:

- vsaj(!) 48 basov (rajši 60),

- ki morajo biti razporejeni v 5 vrst

- in vsaj 3 registre

Če kdo prodaja takšno rabljeno harmoniko, sem zainteresirana. Prosim, kontaktirajte me na ZS.

Našla sem pa tudi tole internetno stran: http://www.kvant.si/cp/scripts/prodview.asp?idpro

Harmonike Kvant so sicer srednjega kakovostnega razreda, a me zanimajo vaše osebne izkušnje. Ali zdržijo vsaj dve leti? toliko da bi bilo za začetek, potem bomo itak reskirali več denarja, če ga bo vleklo dalje.

Lepo prosim za vaše dragocene odgovore.

Pa lep dan še naprej!

Sy

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. sep 2008 19:55

http://www.lastracom.com/content.asp?nodeid=731&cl

Lej, Sy, to je spletna stran ene druge trgovine z inštrumenti. Na harmonike se nič ne spoznam, na violine pa malo (vsaj po "difoltu" sem se morala, ker smo jo pač morali kupit). Najprej sem primerjala cene, nato sem primerjala inštrumente, nato sem malo premišljevala, kaka violinska prihodnost čaka mojo potomko in ker mi je zatrdila, da ne bo ravno v stilu Vanesse Mae, sem kupila violino pri Kvantu, kjer je bila precej cenejša kot pri Paganiniju. Violina še danes, po petih letih, dobro igra (ton je dober), strune so ok, lok se da fino mazat, še vedno je tak, kot mora biti in tudi mostiček dobro sede. Resonanca pa je tudi na nivoju. Tako da jaz pri Kvantu nisem bila razočarana. ampak, saj pravim, violina ni harmonika.

Lp

cervus

rdecapesa  

član od: 3.11.2006

sporočila: 181

3. sep 2008 20:12

Sy, a mora imeti tvoj sin že kar na začetku glasbene šole svojo harmoniko? Sprašujem zato, ker vem, da jih nekatere šole dajejo na reverz, saj se velikokrat zgodi, da si mali glasbenik premisli, ko uvidi, da stvari pa le niso tako lahke; da je treba vsak dan vadit, medtem ko se njegovi prijatelji igrajo itd... Sicer pa smo pri nas imeli pred leti harmoniko od Melodije iz Mengša. Lp, rdecapesa

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

3. sep 2008 20:16

Predvsem moraš ugotoviti, kako resno bo glasbeno udejstvovanje tvojega sina. Saj veš kako to gre, otroci se hitro hitro navdušijo pa tudi hitro jih mine. Ko se začne resno delo v glasbeni šoli se začnejo težave. Ko vidijo , da je za igranje potrebno ogromno vaje in da to ne gre čez noč sploh. Posebno sovražijo teorijo,brez katere pa žal ne gre. Moja dva, hči in sin sta oba hodila v nižjo glasbeno. Hči klavir in kasneje še flavto , sin saxafon. Kaj sem hotel ,kupili smo vse to, pa nekaj kasneje tudi prodali. Hčerka je naredila 6 razredov , sin (ta je nekoliko bolj uporniški) pa le 4 razrede. Oba sta imela smolo z učitelji, nista in nista se ujela z njimi. Vadila pa sta tudi bilj tako tako. Danes znata oba prijeti instrument v roke in zaigrati kakšno pesem. Nista pa vrhunska glasbenika, no pa saj to niti ni bil namen. Zato ti svetujem, da najprej kupite kakšno rabljeno harmoniko, saj nenazadnje niso tako poceni, da bi jo če pol leta , če sinu glasbena šola kar naenkrat ne bo več všeč, postavila v kot. Če pa boš kasneje videla, da bo vztrajalm ja potem se pa splača razmišljati o nakupu boljšega , novega instrumenta. To je moj nasvet ,ti pa seveda naredi kot misliš. LP hedonist

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

3. sep 2008 20:31

Ja, sin rabi svojo harmoniko, ker se je v glasbeni šoli ne da sposoditi, čeprav je bilo v začetku nekaj govora o tem, da je možno vse instrumente sposodit. In ker mora biti toliko in toliko basov pa še registri zraven, to pomeni, da ne morem vzet ene male rabljene harmonike (32 basov), ki bi bila po mojem čist vredu za začetek , toliko da vidimo, ali ga bo še drugo leto držalo ali ne. Ravno zaradi tega cvikam pri nakupu. Pregledala sem bolho, tudi nekaj drugih oglasov, vendar ustrezne rabljene (in poceni) harmonike ni. Zato, Elaphus, mi je tvoj podatek glede kakovosti instrumentov Kvant zelo zelo dragocen. Očitno bom šla rajši v nakup novega instrumenta srednjega razreda, ki ima nekaj garancije. Skrbela me je njihova trpežnost (malo denarja, malo muske - dobesedno ) Hvala za informacije vsem Sy Sycia

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

3. sep 2008 20:33

No jaz sem v harmoniki precej izkušena, predvsem v nakupu harmonike, ker je ne igram jaz. Najprej me zanima, kolko je sin sploh star in koliko je velik ? Glede na navodila učiteljice, je to 6 ali 7 letnik. Takole ti svetujem: če je majhne rasti, mu kupite 48 basno harmoniko, če je malo večji je bolje kupiti 60 basno, ker jo bo lahko potem imel ene 2 leti. Ne kupujte nove, pa ne zato, da se bo otrok premislil ( tu namreč zelo pomaga, če starši sodelujejo pri pouku in so zraven tudi ko vadi). Otrok bo harmoniko ali prerasel ali pa bo presegel njene zmogljivosti in bo potreboval novo. Naj povem še to, da so včasih stare harmonike boljše, kot pa nove. Mi smo se vedno dogovorili, da je harmoniko pregledal naš učitelj , ki je sicer harmonike tudi servisiral in po njegovi pritrditvi, smo jo kupili. Mi smo namreč v osnovnošolskem obdobju kar nekajkrat harmoniko zamenjali. Uh, če se spomnim kako poceni je bila prva... LENČA

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

3. sep 2008 20:45

Pri naši hiši smo tudi začeli glasbeno z majhno rabljeno harmoniko in ker je bil napredek bliskovit, smo morali še v istem letu harmoniko zamenjat za večjo - z več basi in v tretjem letniku smo že špilali harmoniko z 96 (tako se mi zdi) basi in melodijskimi basi. Sin je bil res talentiran, dosegel tudi lepe uvrstitve na regijskem in dveh državnih tekmovanjih in bili smo prepričani, da bo šolanje nadaljeval na srednji glasbeni - in potem je sredi osmega razreda prišla streznitev - harmonike ni hotel niti videt in o srednji šoli ni bilo več nobenega govora. Čez slab mesec bo postal študent, špila kitaro v enem lokalnem bendu, ampak pozor - kadar je v stiski, zadregi, žalosten, preobremenjen.....takrat se vedno oglasi harmonika in menim, da je tudi to veliko zadoščenje za naju z možem in ventil za sproščanje zanj.

Vse tri harmonike so bile rabljene in ta zadnja še dobro služi namenu, čeprav jo moramo mal  servisirati v bližnji prihodnosti.

Povsem druga zgodba pa je bila z mlajšim fantom - začel je z igranjem trobente, vendar je špilal vse, samo tisto, kar bi moral ne. Imel je neko skavtsko pesmarico in s svojim skromnim poznavanjem not, se je sam kar precej naučil. Vse bi bilo OK, če ne bi bilo te nesrečne teorije - menda že veste, da se je glasbena kar najhitreje končala, saj je pri teoriji "afne guncal" in motil tiste, ki so se vsaj delali, da jih zanima.

 

 

No in sedaj, ko sem se spovedala, kako je bilo z našimi glasbenimi podvigi, vsekakor svetujem izposojo instrumenta ali pa nakup rabljenega, seveda s pomočjo nekoga, ki zadevo obvlada, saj mora instrument dobro služit svojemu namenu.

 

 

Veliko glasbenega veselja vsem skupaj

rrr

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

3. sep 2008 20:55

Pa še to - a veste, kolk sem se vedno znova čudila tistim majhnim prstkom, ki so šibali po tipkah, sploh po basovski strani - meni je bil to svojevrsten užitek

rrr

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

3. sep 2008 22:28

Lenča, sin bo v kratkem star 7 let, velik je za 8 let, zato bo najbrž 60 basna prava, kot svetuješ ti. Za nakup Kvanta se odločam ravno zato, ker ponudbe rabljenih ustreznih harmonik ni. Nekaj rabljenih je na bolhi, vendar solidna rabljena stane približno toliko kot Kvant nova. Malo bom še premislila, ampak drug teden bi pa že nujno moral imeti harmoniko, ker je že zdaj dobil domov za vadit "Kuža pazi"

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

4. sep 2008 8:54

Ali ni nikogar, ki bi želel prodati 60 basno harmoniko?

neznan uporabnik

4. sep 2008 9:53

Nečaku so lani pri Hratmanu v Ljubljani kupili klavirsko harmoniko, kakršno je svetovala profesorica na glasbeni šoli in naj bi za učenje zadostovala za 2-3 leta. Mislim da je bila cena okrog 1000 €. Ker je v glasbeni šoli zelo hitro napredoval in je učni program za 1. razred osvojil že do meseca marca, nato pa je delal po programu, ki mu ga je sproti določala profesorica, je le ta predlagala za 2. razred nakup druge harmonike, ki je bolj primerna za zahtevnejše igranje glede na nadarjenost učenca. Tako da so letos kupili drugo harmoniko in odšteli cca 2500 €. Zaenkrat prve ne prodajajo, ker imajo še mlajšega sina in bodo počakali, če bi se tudi ta odločil za harmoniko. Hočem predvsem povedati, da je nemogoče napovedati koliko časa bo zdržala harmonika, ki jo boste kupili, ker je vse odvisno od otroka, njegove volje in nadarjenosti. Strinjam pa se, da so stroški zelo zelo veliki in bilo bi res zelo v redu, da bi se dalo inštrumente vsaj na začetku izposoditi, kasneje pa bi jih lahko tudi kupili. Vsaj po prvem ali mogoče po drugem letniku bi pa se že videlo kako nadarjen je otrok in kaj bi bilo zanj najboljše. l.p. tedi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti