Solata po neurju

Hobotka  

član od: 2.11.2004

sporočila: 274

tema odprta - 25. avg 2008 10:51 | ogledi: 2.653 | odgovori: 3

Zadnja dva neurja z močnim dežjem mi je motovilec in mlado solato dobesedno zabilo v zemljo, saj se je na gredi naredila zelo fina prevleka, tako kot je na betonu cementna prevleka. Kaj menite je to najboljše prekopati in ponovno posejati, ali bo mogoče tu kaj zraslo, motovilec je zelo zelo majhen, toliko da se ga vidi, mehka solata pa ima po dva lističa, samo da so sedaj ti listi prilepljeni ob zemljo.

Hobotka

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

25. avg 2008 11:17

Mislim, da bi šlo hitreje če posadiš nanovo. lp, anitram1

HSIMONA  

član od: 22.10.2003

sporočila: 64

25. avg 2008 11:21

Ne tudi, če pustiš se bo obraslo. Seveda pa moraš zemljo okoli rastlin prerahljati, da bodo rastline lahko pognale nove korenine in se obrasle. V vsakem primeru pa moraš počakati 2-3 dni, šele potem ukrepati. Najprej je vse videti zelo za nič, potem narava poskrbi za obnovo. Če pa imaš prostor pa lahko še vedno posadiš solato in motovilec. Saj solata vzkali v parih dneh, le pri motovilcu izberi sorto z krajšim kaljenjem. Je pa sedaj še zvrhano dovolj časa za setev motovilca. Lp, Simona

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17787

25. avg 2008 14:49

Mislim, da bo hitreje, če prekoplješ (ko bo dovolj suho) in poseješ na novo. Za vse solate in za motovilec je še zadosti časa. če imaš veliko gredo, morda 1/3 pusti, ostalo prekoplji in posej na novo. Vsekakor pa bo treba tusi puščeni del okopati, narahlo, ko bo zemlja še vlažna (na površini). Pokrij s kopreno, se bo bolj enakomerno sušilo, na površini se ne bo naredila suha zaporna plast.

Še moja izkušnja. Če so grede prekrite s kopreno, tudi močan dež zemlje ne zbije. Imam izkušnje od zadnjih dveh neurij. Sem dve gredi radiča nasadila, pokrila in čez 5 minut je vse zasula toča, drobna, a gosta. Kar je pod kopreno je nedotaknjeno. Se pa zelo obnese, če je koprena dvognjena od tal. Imam aluminijaste loke, na katere dam kopreno, tako, da je na sredi grede morda pol m visoko. Sem navdušena, ker se je ta varianta tako dobro izkazala.

 

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti