vesnal, torej so jufke pač vlečeno testo, a ne? Debelina, na katero ga razvlečeš, je pa tvoja izbira. Jufke, kore, ... je bolj ali manj isto, se mi zdi.

Odlično hitro kosilo
vesnal, torej so jufke pač vlečeno testo, a ne? Debelina, na katero ga razvlečeš, je pa tvoja izbira. Jufke, kore, ... je bolj ali manj isto, se mi zdi.
meni se zdi, da ste tukaj vse zamešali. Jufka je surovo vlečeno testo, mal posušeno da se ne lima. Pri kebabu ni vlečeno testo ampak je nekakšna palačinka iz navadnega testa ( z/brez jajca ali mleka ) pečena na vroči plošči. V rusiji temu rečejo lavaš ( vidi se ne oni moji sliki forel pečen na žaru ).
ežojSem pogledala link. Mislim, da imajo narodi različne izraze za podobno stvar, preprost kruh oz. približek. Čapati, tortilja, tale jufka, pa naši mlinci.
Pod Jufka v Mercatorju prodajajo vlečeno testo, uvoz iz Bosne.Nič pečeno.
Zdaj mi je šele jasno, zakaj valjajo s tistim štilom od metle. Poskusite valjar sukati v zraku, da ne govorim, da bi glede na dolžino testa imeli gledališke zavese.
Sem pa že gledala podoben posnetek na eni TV, pa se mi zdi, da testa sploh ne vlečejo.
F r i n aMe je frina prehitela. Sem hotela z Balaševićem zapeti: Princip je isti, sve su ostalo nianse.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Odlično hitro kosilo

Brownie Muffins