Bruschette s paradižnikom in kumarami
| andda je napisal/a: |
| Jaz jih vlagam takole: kumarice operem, obrišem, zložim v kozarce, dodam žličko soli, žličko sladkorja, začimbe (mešanica začimb za vlaganje kumaric), zalijem z mešanico kisa in vode- 1:2, kozarce dam v lonec, napolnjen z vodo in zavrem. Take so nam najbolj všeč. andda |
| buča je napisal/a: |
| A imate letos domače kumarice? Na mojem vrtu jih je napadla rja že takoj, ko so komaj začele cveteti. Škoda, pa tako jih imamo radi.
|
Moj recept za kumarice:
3 kozarce za vlaganje vode
1 kozarec kisa za vlaganje
3 žlice sladkorja
3 žlice soli
Kumarice operem in jih naložim v kozarce. V vsak kozarec dodam 1 žličko začimb za vlaganje. Kumarice nato zalijem z vrelo mešanico in zaprem. V segreti pečici na 160 stopinj jih pasteriziram toliko časa dokler ne spremenijo barvo. Nato jih zavijem v deko in počasi ohlajam. Vložene na ta način ostanejo še hrustljave in obstanejo tudi 3 leta in več.
lp
Marjanalp
Marjana[/citat] Tudi jaz delam tako samo jih ne dajem v pečico ampak dobro zavijem in pustim da se ohladijo. petardicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bruschette s paradižnikom in kumarami

Hoppy brioš