Beljenje zob

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

23. dec 2011 19:54

Oh, Suzi, nikar tako korajžno, zarečenega kruha se največ poje. Že res, da se samo od bolečin ne da umreti in da so v bolnici Franji ranjencem tudi odžagali nogo brez anestezije, če ni šlo drugače - ampak jaz vseeno ne bi tako na pamet zganjala junaštva. Zobarji znajo najti zelo veliko opravkov, pri katerih ti injekcija še kako prav pride, pa ni treba, da ti ravno ruvajo zobe. Raje verjemi na besedo, da brkljanje po zobnih koreninah in vnetih živcih brez protibolečinske kemije ni kaj prida. Lahko pa seveda poskusiš, ko bo prišel tvoj čas, pa veliko zabave! Mimogrede - jaz pa poznam ljudi, ki so prišli od svojih zobarjev prav pošteno razmesrjeni po ustih. Očitno nisi zares srečala takih in onakih zobarjev.

Dobro zdravje ti želim, v ustih in tudi drugje,

Sonja

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

23. dec 2011 21:07

Suzana, Packa se je pritoževala čez zobozdravstvene storitve pred dvema letoma in pol. Danes ima verjetno veliko dela s peko in pripravami na praznovanje, zato se ji ne bo zdelo vredno vračati na to temo.

Ja mene je znalo tudi že presneto boleti, ko mi je recimo zobozdravnik, rekoč, da saj bova hitro, pa tudi, da ni tako strašno, brusil zobe, da mi je kasneje lahko nataknil mostiček. Verjemi, še danes mi je žal, da sem bila tako potrpežljiva in nisem zahtevala injekcije.

Kaj češ, različne izkušnje imamo in bodi vesela, če se boš slabim, mislim bolečim, uspela izogniti.

zeta

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

23. dec 2011 21:37

Zadnjič sem na forumu brala, da bi si ena rada omrtvičila kožo (spraševala je, če bi si lahko pomagala z anastetiki) ker gre na depilacijo nog. 

Pri vnetem živcu, ti itak živec omrtvičijo, uničijo s toxavitom, predno ti ga odstranijo in brkljajo po zobnih koreninah kakor si se izrazila. Inekcije pa verjetno ne potrebuješ, če je zob brez živca. Sicer pa je meni vseeno koliko injekcij si vsak privošči pri zobozdravniku je njegova osebna stvar.

Sploh pa mislim, da bolečina pri vrtanju ni niti malo tako grozna, kot je zakoreninjen strah pred zobozdravnikom.



Suzi

Sporočilo je spremenil(a) SUZANAZ dne 23.dec 2011 21:39

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. dec 2011 21:49

Packa , ne vem, kako bi rekla temu, da te spustijo domov z odprto rano (zobom) in rečejo, da pridi nazaj po dveh tednih. Jaz temu rečem mesarjenje, pa če se ti s tem strinjaš ali ne. Seveda sem bila po 4 dneh zaenkrat največjih bolečin v življenju spet na stolu, da mi je očistil in zaprl zob.

Pa to, da je zobarca kričala na mojega 5 letnega sina in moža ter nam grozila, da ga k njej nikoli več ne smemo pripeljati? Malček je pa samo oupno jokal, ker mu je nekaj na živo vrtala. In toje bila otroška zobarca, ki je delala na bežigrajski osnovni šoli... Potem se pa čudijo, da se jih ljudje izgibajo kot hudič križa.

Ko mi kolegi rečejo, da ni naravno, da se zob omami, jim pripomnim, da tudi ni naravno, da se ga vrta, zdravi ipd.

Pa še to: Moja higieničarka mi prav lepo z nekim gelom premaže dlesni in zobe, preden jih začne čistiti. Tako vsaj tisto uro ne poskakujem, kot da bi me elektrika stresala pa tudi ona ima mir in lahko svoje delo temeljito opravi.

 

 

Vanja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. dec 2011 21:54

SUZANAZ je napisal/a:

 

Sploh pa mislim, da bolečina pri vrtanju ni niti malo tako grozna, kot je zakoreninjen strah pred zobozdravnikom.



Suzi



Sporočilo je spremenil(a) SUZANAZ dne 23.dec 2011 21:39

 

Ravno zaradi tega sem imela gromozanski strah pred zobarji! Ko so mi jih začeli elegantno omrtviti z novacain-om pred posegom, je postal obisk pri njih piece of cake. Moje dete se še vedno ni otreslo zobozdravniške groze.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti