Na katerem otoku ali kraju celine ste bili.
Kje priporočate, kaj opozarjate, kje odsvetujete?
Na katerem otoku ali kraju celine ste bili.
Kje priporočate, kaj opozarjate, kje odsvetujete?
Bil na 15 otokih... in vedno se vračamo tja. Brez skrbi, ali bo vreme ali ne, ker je vedno vreme ;-) Grki so zelo prijazni ljudje. Se pa dogaja nekaj slabega, da Angleži in to tisti divji zasedajo otoke za otokom oz. počitniška letovišča. Tam ni več grške hrane, ampak McDonalds, English breakfast ipd. Nore žurke, pijani ljudje. Ni več prava Grčija. Tako je denimo na Kreti v Hersonisosu in Maliji, na Kosu v Kardameni (ampak malo bolje, ker niso samo bari, je še nekaj Grčije ostalo) ipd.Drugače pa so ljudje predvsem na manjših otokih zelo prijazni, hrana je odlična, domače vino pa pika na i. Na malih otokih se lahko peljete z motorjem, na velikih tursističnih kot je Rodos pa je bolje imeti avto. Grki imajo zelo radi otroke, če ste z otrokom ste "car"
Lani sva šla z ženo po Grčiji v Crikvenico za 3 dni, pa sem mislil, da bom pobegnil. Guuužva na plaži brisača do brisače, ležalniki 3x dražji kot v Grčiji, zvečer se nimaš kam vsesti, vse zasedeno, voda mlakuža. V Grčiji pa ob istem času zelo malo ljudi, se porazgubijo, na plaži imaš vsaj 10m2 prostora zase.Prilagam slikico, takole je bilo letos pred 10 dnevi na Kosu, plaža niti ni ena najlepših:Otoki so si precej različni, od najlepšega zame, a preveč nabitega s turisti Santorinija, do ljubkega malega Iosa, turističnega in znamenistosti polnega Rodosa, do verskega Patmosa, mirne Kefalonije, Lefkasa - otoka najlepših plaž, ki spominjajo na Havajske, ipd.V Grčiji je taka klima, da mi pozdravi obraz vsako leto (dokler se ne vrnem), in Grčija je cenejša kot sosedi, čeprav se je odkar so šli na Euro precej podražilo. Za en teden je verjetno dražje kot na Hrvaškem, vendar je treba računati, da plačaš letalo, za 2 tedna je računica že na tvoji strani. So pa nekatere last minute ponudbe, ki za 300 EURO ponujajo že vse (razen letališke takse ki je nesramno draga 80 EURO!, tudi za otroka).Če te zanima kaj več, mi piši na ZS. Na celini nisem bil razen v Atenah pred 20 leti in že takrat je bilo velemesto, prevroče, prezatohlo in prav nič romantično.
Jernej -Zasebno mnenje
Tam se vedno znova počutim zares dobrodošlo.
AkiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Najboljši limonini razpokančki

Tortilje s pivsko omako iz čokolade