Prometna nesreča - odškodnina

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

11. jun 2011 10:41

Trixi, tudi jaz mislim, da je najbolje, da se hitro ugrizneš za jezik. Trenutek nepazljivosti je dovolj, da pride do nesreče, pa če si še tako dober in previden voznik.

Prisotnost alkohola je pa seveda druga pesem. 

Nena

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

11. jun 2011 17:41

Issi je napisal/a:

Trixi je napisal/a:

 Naj kar iz svojega žepa povzročitelj plača svojo neprevidnost ali še kaj drugega npr. pijanost.

 

Da se le ne znajdeš kdaj na drugi strani - ko boš ti za trenutek prepozna, neprevidna ali raztresena, ali da se ne boš le v nepravem trenutku znašla v neugodnih vremenskih razmerah.



Issi

 

Se strinjam z Issi, vsakemu se lahko zgodi. Glede alkohola se pa strinjam s predhodnicami: najstrožje kaznovati povzročitelje nesreč, ki to storijo pod vplivom alkohola. Ne za volan, niti na kolo, nikamor v promet pod vplivom alkohola. To bi morali obravnavati kot naklepna kazniva dejanja.

Mamamia

mamamia

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

11. jun 2011 17:49

mamamia

Se popolnoma strinjam s tabo.

andreja m

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

14. jun 2011 11:41

No, se bom kar ugriznila v jezik. Se strinjam, da se lahko tudi meni zgodi trenutek neprevidnosti, vreme, luna, tečen otrok ali še kaj in bi lahko komu povzročila nevščenosti ali še kaj. In priznam, bilo bi mi zelo hudo in tudi pozabiti ne bi mogla.  Bi že to bila dovolj velika kazen, kaj šele denar...

Pa vendar odkar imam malega sinka vozim kot po jajcih. In marsikaj vidim, da me je kar groza. Me prehitevajo po levi in desni, če se le da, vozijo v rdečo, izsiljujejo prednost, kot da ni nobenih znakov. Me je zadnjič na prehodu za pešce ena bakica porinla naprej, ker bi me zbil avto, ki je šel na polno čez rdečo.Vsi so stali on se je pa kar častil. Po moje je bil zadet kot mina.

Včeraj mi je voznik kombija ustavil na istem prehodu (zame je gorela zelena luč) 30 cm od mene.  Sem mislila, da me bo kap od strahu. Pa da ne govorim o kamionih in avtobusih, ki se jim vedno mudi in imam občutek, da se sploh ne bodo mogli pravočasno ustavit.  Da ti pelje čez naselje 100!!! Najbolj na piki pa imam  tiste norce prestižnih avtomobilov, ki mislijo, da je cesta poligon za dirke in bi avto zapeljali najraje v trgovino, ker nimajo časa za iskanje parkinga.

Na take norce sem mislila in tiste, ki se ga nacukajo potem pa gasa. Zanje ni milosti. Naj kar lepo plača in bo brez izpita. Vsaka šola nekaj stane. Pri denarju pa najbolj boli.

 

 



Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 14. 2011 11:42

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

14. jun 2011 12:21

Jaz pa ugotavljam, da je vendarle manj agresivnih voznikov na cesti. Sem šla nekaj krat s kolesom v službo in bila paf, ker so mi avtomobili ustavljali, da sem s kolesom prečkala cesto, in to ko sem stala in čakala, nič rinila na prehod. Tudi kot peški mi vse večkrat ustavljajo pred prehodom za pešce (pa nisem iz tiste zgodbe, da bi bila oblečena za usatvljanje prometa ...), sem opazila.In zanimivo, zdi se mi, da se mi to dogaja, ker tudi sama tako ravnam: pred prehodi za pešce ustavljam, ko vidim, da nekdo  namerava čez cesto; kolesarjem praviloma dam prednost; če kdo rine v kolono pred mene ga brez slabe volje sputim ... in podobno. Res pa je, da skozi semafor vedno zapeljem tudi v rumeno ....sem tip, ki vozi tako, da ja pride skozi, ne pa da mencam in vozim v stilu, da lahko še pravi čas ustavim, če zelena ugasne na poti do križišča ...

 

Tudi po avtocesti sem nedavno ugotovila, da jaz prehitro vozim, saj sem s službeno xaro prehitevala močnejše audije, beemveje, passate in druge, potem pa me je preblisnilo, da počnem neumonosti in sem s 170 hitrost lepo spustila na 130 do 150, kakor je bila pač situacija na cesti. In ne vem, če sta me prehitela več kot dva avtomobila.

Se mi vendarle zdi, da se vsi malo umirjamo in da je objestnosti le manj na cesti kot pred nekaj leti. Da se razmerje dobre in varne vožnje v odnosu do objestne, nevarne in prehitre le preveša v prid varni; da bodo objestni vedno na cesti, je itak jasno. Kot tudi, da bodo na avtocesti mečkači, ki vozijo sto ob omejitvi 130 in jim na kraj pameti ne pade, da bi se umaknil s prehitevalnega pasu... Naj svojo stotko vozijo po desnem pasu, me ne moti, samo levega naj sprostijo, pa bo vse ok.

 

Ali pa imajo vsake oči svojega malarja?

 

Mamamia

mamamia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

14. jun 2011 13:20

Jaz sem od nedavne nesreče malo bolj pozorna na druge voznike. Sem bila malo prej na cesti in se mi je spet eden častil tik pred mano s stranske ceste. Tud malo se ni ustavil, da bi se prepričal ali lahko.Kot da namesto očal dno od kozarca.

Drugače pa nisem počasnela, ampak na semaforju pri rumeni, če nimam hitrosti raje počakam. Odkar so ukinili utripajočo luč sem se tako navadila, saj so na mnogih križiščih že kamere. Razen pri zavijanju, tam pa itak stojiš na križišču.

Drugače pa je pri nas tak prometni kaos zato, ker ves promet poteka skozi naselje. Sicer gradijo obvoznico do takrat pa bomo morali na prehodih za pešce paziti, da še kakšen ne umre (2 sta že). Zelo pogosto se dogaja, da tisti, ki zavijajo iz leve tudi ustavijo ne, pa čeprav gori zelena.Pri drugem semaforju, kje je izvoz za šolo se pa mnogokrat kar častijo čez rdečo.

Zato srčno upam, da bo z obvoznico bolje.

Kar se pa tiče avtoceste pa sem tudi jaz opazila, da se vozniki bolj držijo omejitev kot pred časom, razen redkih izjem.

Sicer pa kazni bodo šle spet gor in nas bodo kar lepo disciplinirali.

 

 

 

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

14. jun 2011 15:13

Trixi je napisal/a:

Sem bila malo prej na cesti in se mi je spet eden častil tik pred mano s stranske ceste.

Pri drugem semaforju, kje je izvoz za šolo se pa mnogokrat kar častijo čez rdečo.

Sem spregledala novi slovenski pravopis ali kako?

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

14. jun 2011 16:18

Tudi mene zanima, kaj to pravzaprav pomeni?

 

rrr

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

15. jun 2011 9:31

Se opravičujem, če sem vas zmotila z izražanjem. Žargon mojih pubertetnic. Prevod pa res ni potreben.

 

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

15. jun 2011 9:50

Mamamia v katerem Mariboru tebi ustavljajo s kolesom? Meni samo v "štiklah", s kolesom me nihče ne šljivi.

Začetnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti