Zvin in nateg gležnja

BiBaBuBa  

član od: 11.5.2008

sporočila: 62

tema odprta - 4. jun 2008 12:24 | ogledi: 4.949 | odgovori: 2

Zanima me, če je kdo že mel zvin in nateg gležnja (Distorsio ATC dex) in kako dolgo ni smel izvajat športnih aktivnosti?? Men se namreč že mal meša, ker ne smem nč takega počet. Je pa že en teden okol odkar sm si ga zvila. Priporočali so mi samo zmerno hojo. V ponedeljek imam spet kontrolo in upam, da bom zvedela kej vzpodbudnega.

Še neki: a se splača kupit gležnik?? Kr dost se ukvarjam s športom (rekreativno) pa me je mal strah, da se nebi spet kej ponovilo.

BiBaBuBa

melika  

član od: 16.9.2002

sporočila: 36

4. jun 2008 12:37

Tudi moj sin sije zvil gleženj - seveda zagnani rokometaš. V bolnišnici so mu nogo poslikali in ugotovili , da ni nič polomljenega, seveda so mu predpisali mirovanje. Ker po 1 tednu naš fant še vedno ni mogel stopiti na nogo, smo ga odpeljali k fizioterapevtu - samoplačniško ! Ta se je najprej razjezil, zakaj smo tako dolgo čakali, da je potrebna rehabilitacija dan, dva po nesreči. Na razgibavanje smo ga vozili vsaki dan in po 5 dneh je začel hoditi brez vsake pomoči bergle. Tudi na treninge je hodil po dobrem tednu. Fizioterapevt mu je pokazal vaje za moč gležnja, odsvetoval pa mu je "gležnik", čeprav se s športom ukvarja vsaki dan. To so naše izkušnje, upam da ti bo v pomoč. Meli

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

4. jun 2008 12:38

Koliko časa ne smeš izvajati športnih aktivnosti, ti seveda težko reče kdo drug kot zdravnik, ki pozna tvojo poškodbo. Vsekakor moraš ubogati nasvet zdravnika.

Pred mnogimi leti sem imela zvit gleženj in tudi jaz poslušala druge, ki so pravili, kako se to rado ponavlja. Ko se mi je gleženj pozdravil, sem hodila v fitnes in dvigovala utež z gležnjem, ne s celimi nogami (leže na hrbtu potiskaš utež navzgor samo s stopali. Res sem si okrepila gleženj tako, da se mi zvin ni nikoli več ponovil.

Nekaj časa sem gleženj povijala v elastični povoj, ampak sem kmalu ugotovila, da je geženj še vedno občutljiv in da pomaga samo, če ga povijem tako močno, da mi niti kri ne pride v nogo. Razne opornice res zmanjšajo možnost ponovnega zvina, ampak mišica zaradi opore ostane lena in se ne okrepi kot bi bilo treba.

matilda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti