27. maj 2008 14:56
Jaz sem siletos kupila faktor 25 od lavere. Kasneje si bom še sama kaj pripravila- tisto z olivnim oljem, korenčkom in orehi. Koliko česa rabim?
27. maj 2008 14:56
Jaz sem siletos kupila faktor 25 od lavere. Kasneje si bom še sama kaj pripravila- tisto z olivnim oljem, korenčkom in orehi. Koliko česa rabim?
27. maj 2008 17:30
Nabereš zelene orehe, ko se še dajo rezat (ko so še dovolj mehki), jih narežeš na rezine, korenček pa naribaš. Vse to preliješ z olivnim oljem in pustiš na soncu vsaj dva tedna oz. dokler se ne obarva rjavo.
lp Saša
27. maj 2008 18:13
Jz imam tudi alergijo, vendar odkar grem pred dopustom parkat v solarij in uporabljam za sončanje mleko se je stvar izboljšala.Je pa doma narejena krema iz razstopljenega kokosovega masla in rožmarina zelo dobra samo brez zaščitnega faktorja.
1. jun 2008 0:40
Pozdravljeni, spodaj sta dve razlicici, sama pa sem naredila z olivnim oljem, ker mi je bolj pri roki. Ko se krema ohladi, se strdi, vendar se vseeno lepo maze. Naredila sem vse v razmerju 1:1:1, pa se ni nic poznalo na kozi (v receptu pise, da se pozna belo; pise pa tudi, da bolj kot ostane belo na kozi, bolj sciti). Zinc oxide sem dobila v lekarni. Kot je bilo ze omenjeno, ima olivno olje ZF 4. Z dodatkom zinc oxide, pa predpostavljam, da je ZF se visji. Koliko tocno pa nimam pojma :) For a natural sunscreen with a higher SPF, use a commercial sunscreen with titanium dioxide or add titanium dioxide to your recipe. *************************************************************** Sunblock Note: This recipe will leave a white nose "lifeguard style." 1 Tbs zinc oxide 1 1/2 tsp light sesame oil 1 Tbs rosewater Mix together the zinc oxide and sesame oil. Heat the mixture gently, using a double boiler, and stir well to mix. Remove from heat and slowly add the rosewater, as you continue stirring. Allow to cool completely, and store in a clean container with a tight lid, in the fridge. Yield: 2 oz. Keeps: Up to 10 days in the fridge. *************************************************************** SUNBLOCK 1 cup zinc oxide paste ½ cup sesame oil ½ cup orange blossom water, at room temperature ½ cup distilled water, at room temperature Yield: 2 cups 1. Spoon the zinc oxide paste and pour the sesame oil into the top of a double boiler. 2. Stir as best you can. 3. Fill the bottom of the double boiler ¼ full of water and bring to a gentle boil. 4. Place the top of the pan containing the paste and oil over the bottom and gently heat, stirring constantly for 3 minutes. 5. Remove from heat. Add the orange blossom water and distilled water, mixing thoroughly. 6. Store in a widemouthed jar with lid. To use: 1. Dab on the skin. Do not rub in. The more opaque the product is on you, the more effective the sunblock. simbaE
1. jun 2008 19:09
Sedaj bi pa še jaz dodala svojo izkušnjo z visokim faktorjem.Zaradi obolenja kože (psoriaza) in s tem poslednično stanjšano kožo po obrazu sem imela težave s soncem od februarja dalje.Dermatolog mi je svetoval kremo faktor +50 ne vem če lahko delam reklamo za proizvajalca.Od kar imam to kremo so težave veliko manjše problem je bolj v tem, da se te kreme težje dobi.Tudi jaz sem prej vedno slišala. da so kreme z visokim faktorjem samo dodatne kemikalije sedaj sem pa preizkusila in prišla do zaključka, da to ni res. lep pozdrav cc
1. jun 2008 19:42
Dodam še svojo izkušnjo o otroški kremi.
Hčerka ima alergije. Zaščitne kreme v stilu Niveja, Sun Mix, ... so mi odsvetovali, ker vsebujejo preveč alergenov.
Zato sem v lekarni kupila zelo drago kremo, z visokim zašitnim faktorjem. Ta krema naj bi bila brez kemikalij,... je v tako majhni tubici, da bi na celo poletje porabila 3-4.
Po enem samem nanosu na kožo, je hčerka postala pikasta in polna lišajev. Jaz pa povsem zmedena.
Pri pregledu, pri zdravnici na alergološi v Lj., mi je le ta povedala, da otroške kreme vsebujejo (brez izjeme) otroku neprijazne sestavine.
Sploh pa kreme, ki se jih uporablja pred kopanjem v klorirani vodi. Z mazanjem otroku narediš več škode kot koristi - govorim za dojenčke in majhne otroke.
Tako, da hčerke ne mažem več. Kopamo jo v beli majici s kratkimi rokavi. Vedno nosi klobuček, če gremo po hudem soncu, pa jo oblečem v dolgo bombažno majico in ji dam tetra plenico čez noge - zaenkrat je to najboljša in najbolj naravna zaščita. Pa še tako poceni je ![]()
![]()
Je pa res, da je najhujšo vročino vedno pespala in kot kaže, bomo tudi letos imeli to srečo ![]()
Lp
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Malinini razpokančki

Šahovnica